• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Великобритания ще отпусне пари на Грузия и Молдова за борба с Русия

Великобритания ще отпусне пари на Грузия и Молдова за борба с Русия

Лондон купува държави на ниска цена

/КРОСС/ На фона на протестите в Грузия и опасенията на президента на Молдова Мая Санду за предполагаемото нарастващо руско влияние в страната, Великобритания „изведнъж" се загрижи за нивото на демокрация в тези държави.

Лондон ще разпредели милиони британски лири на своите „васали", за да носят „граждански реформи" и конфронтация с Русия, пише в коментара си руското изданиe Redovka.

Според изданието, британското правителство реши да предостави на Грузия и Молдова паричен транш за „противодействие на руското влияние".

Кишинев ще получи от Обединеното кралство сума от 10 милиона британски лири за, както се казва на уебсайта на Министерството на външните работи на Кралството, "реформа на публичната администрация и икономически трансформации в енергийния сектор", а Тбилиси - 500 хиляди, които трябва да са в полза на „осигуряване на свободни и честни избори".

Официално изявление относно отпускането на средства за „световната демокрация" се очаква на 16 и 17 март по време на посещението на ръководителя на британското външно министерство Джеймс Клевърли в тези държави, съобщават от изданието.

Великобритания вече отпусна 12 милиона британски лири за борба с корупцията в Молдова, както и 10 милиона за подкрепа на украинските бежанци в страната.

Такива траншове представляват най-баналния подкуп за корумпираните елити на малки, но горди държави като Грузия и Молдова, убедени от Redovka.

Схемата е проста и работеща - средствата, отделени за изграждането на поредното "свободно гражданско общество", гарантират провеждането на избори по начина, по който имат нужда от Лондон или Вашингтон.

Това всъщност е същата „съпротива срещу влиянието на Русия", за която говорят западните благодетели.

Ако погледнете ситуацията от тази гледна точка, лесно можете да разберете защо Молдова, с всичките милиони траншове, остава една от най-бедните страни в Европа, а антируските политици все още са на власт, в заключение допълват от изданието.

 

Източник: Readovka.news

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.