• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Общината в София бърза да почисти шахтите заради очакван нов дъжд следобед

Общината в София бърза да почисти шахтите заради очакван нов дъжд следобед

/КРОСС/ Между 50 и 60 литра на квадратен метър дъжд са паднали по време на бурята над София тази нощ, съобщи в профила си във "Фейсбук" кметът Йорданка Фандъкова като се позова на данни на института по метеорология и хидрология.

Получените сигнали, на които пожарната и аварийното звено са се отзовали, са били над 475. Работата на екипите продължава и в момента. Целта е до обед шахтите да бъдат почистени от падналите листа и наноси, тъй като след обед се очакват нови валежи.

Кметът посочва, че за кратко време се повишиха нивата на реките Перловска и Владайска, които излязоха от коритата си за няколко часа.

В най-ниските места на София и подлезите наводненията бяха най-сериозни. В момента се работи по отводняване на транспортния тунел на Лъвов мост, сутерени на болници и др., съобщава Фандъкова.

Метрото продължава да се движи като движението му не беше спирано и през нощта. Вече са почистени 4-те метростанции, които бяха наводнени заради влизане на вода през входовете. Част от асансьорите и ескалаторите в метрото са спрени временно, за да се направи преглед на съоръженията за безопасната им експлоатация.

Градският транспорт се движи по обичайните си маршрути, с изключение на линия №63, която върви по ул. "Пушкин".

До обед ще бъде възстановено електричеството от 5-те трафопоста, които към момента са със спряно електроподаване. По време на бурята бяха получени над 430 сигнала за спряно електричество, като голяма част от авариите бяха възстановени през нощта от екипите на ЧЕЗ.

През нощта работиха 28 екипа със 140 служителя на столичната пожарна и 10-те екипа на аварийната дирекция на общината с 38 служители. Екипите продължават да работят по сигнала за отводняване, почистване на пътни платна, както и премахване на паднали клони и дървета в паркове и градини.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.