• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Ансамбълът на България по художествена гимнастика заминава за Япония със смесени чувства

Ансамбълът на България по художествена гимнастика заминава за Япония със смесени чувства

/КРОСС/ Ансамбълът на България по художествена гимнастика заминава за своето последно състезание. Олимпийският връх вече е изкачен, но възпитаничките на Весела Димитрова ще направят опит да покорят още един - световния.

Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова, Ерика Зафирова и Лаура Траатс споделиха своите очаквания от шампионата на планетата, който ще се проведе от 27 до 31 октомври в Япония.

"Малко е стряскащо, че след близо 20 дни няма да идваме повече в залата, да сме по цял ден тук, да тренираме. Да, по-емоционални са тренировките сега, но гледам да не изпадаме много в такива емоции. Тези момичета са прекрасни и никога не ми е било трудно да им бъда капитан. Искам да благодаря много на нашите треньорки Весела Димитрова и Михаела Маевска, защото без тях нищо от това, което постигнахме нямаше да е възможно", сподели капитанът на ансамбъла Симона Дянкова.

Гимнастичките ни успяха да победят своя най-голям конкурент в Токио - Русия. Двата отбора отново ще премерят сили на японска територия.

За Златните момичета обаче състезанието ще бъде сантиментално.
"Тези момичета са мен станаха едно семейство, ние сме много близки и искам да им благодаря и да им кажа, че много ги обичам", добави Мадлен Радуканова.

Стефани Кирякова заминава за Япония със смесени чувства.
"Изпитвам доста смесени емоции, защото ми е много носталгично, че повече няма да тренираме в тази зала като отбор, но пък за сметка на това със сигурна, че ще останем заедно в живота и ще се занимаваме с общо проекти. В същото време съм щастлива, че животът ни от тук нататък ще се променя и всички сме доста развълнувани да видим какво ни предстои след световното първенство", каза Стефани Кирякова.
Ерика Зафирова не скри пред официалната страница на федерацията по художествена гимнастика, че мечтае за златото в многобоя на Световното първенство.

"Тези пет години заедно бяха една невероятна емоция, аз съм много благодарна на тези момичета, на целия екип, които стои зад нас, за всички тези моменти. Искам да благодаря на треньорките ни за всичко, което са направили за нас, за това, че бяха до нас през целия този път и ни показваха на къде да вървим", коментира Лаура Траатс.

"Те са прекрасни момичета и петте, на които никога не ми е било трудно да им бъда капитан", завърши Симона Дянкова.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

raewa da go duha na boko kakto dokato mu stava6e

22.10.2021 23:48:21

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.