• 15 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8056
  •  GBP / BGN 2.2785
  •  CHF / BGN 1.9957
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Монделийз Интернешънъл официално интегрира наскоро придобитата Chipita Глобъл S.A.

Монделийз Интернешънъл официално интегрира наскоро придобитата Chipita Глобъл S.A.

/КРОСС/ Монделийз Интернешънъл (регистрирана на NASDAQ: MDLZ) официално интегрира наскоро придобитата Chipita Глобъл S.A., лидер в категория печени продукти за похапване в Централна и Източна Европа.

Придобиването, което беше завършено през януари 2022 г., дава възможност на Монделийз Интернешънъл да предлага широко портфолио от печени продукти за похапване в Европа, като отговори на нарастващото потребителско търсене в този сегмент. Към момента продуктите на Chipita достигат до два милиарда потребители в повече от 50 страни, а след придобиването се наблюдава силен растеж в целия бизнес.

След официалното интегриране с Chipita, бизнесът на Монделийз Интернешънъл в Югоизточна Европа (South Central Europe) ще се състои от Румъния, България, Гърция, Кипър и пазарите от Източноадриатическия регион - Сърбия, Хърватия, Словения, Босна и Херцеговина, Черна гора, Албания, Косово и Северна Македония. Само в тази част на Европа компанията разполага вече с 6 завода - един в Румъния, два в България и три в Гърция.

„Изключително съм развълнуван да отбележа моментa, в който Монделийз Интернешънъл и Chipita официално се обединяват в една компания. След шест месеца съвместна работа се намираме в много благоприятна позиция да се съсредоточим върху развитието на марките на Chipita на нови и утвърдени пазари. Превръщането ни в световен лидер в категорията на печените продукти за похапване ще допринесе за ускорения растеж на Монделийз Интернешънъл, тъй като продължаваме да изграждаме позициите си на лидер в Европа, като предлагаме правилния продукт за похапване, произведен по правилния начин, за подходящия момент", заяви Ивайло Найденов, който оглавяваше временния управленски екип на Chipita през последните шест месеца на интеграция. В резултат от успешното приключване, Иво Найденов поема функциите на вицепрезидент и управляващ директор за Гърция, Кипър, Румъния, България и пазарите от Източна Адриатика на Монделийз Интернешънъл. Той е част от Монделийз Интенешънъл от близо 20 години с дългогодишен опит на пазарите в региона.

Според новата организационна структура управляващ директор на Монделийз Интернешънъл за България и пазарите от Източна Адриатика ще бъде Марина Хадрович, която е част от компанията от десет години. Тя ще започне новата си роля, идвайки от позицията на директор "Европейски износ", където е отговаряла за развитието и изграждането на марките на Монделийз в Европа в партньорство с дистрибутори. Като управляващ директор за България и пазарите от Източна Адриатика (ЕАМ), Марина ще продължи да развива стратегията на компанията „Snacking Made Right“, като ръководи бизнеса в региона, съобразно глобалната дългосрочна стратегия на Монделийз Интернешънъл.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.