• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

ДФЗ: Видеоклипове информират стопаните за сателитното наблюдение на площите

ДФЗ: Видеоклипове информират стопаните за сателитното наблюдение на площите

/КРОСС/ Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) създава поредица обучителни видео материали, в които разяснява на земеделските стопани как да използва данните от Системата за мониторинг на площ. Новият способ за дистанционно проследяване е част от Интегрираната система за администриране и контрол (ИСАК), който е задължителен, съгласно правилата на Общата селскостопанска политика (ОСП) до 2027 г. Първият видеоклип е публикуван в YouTube канала (https://www.youtube.com/watch?v=68xgQslpmMY ) и Facebook страницата на Фонда.

От Кампания 2023 г., европейското законодателство задължава държавите членки да въведат и използват Система за мониторинг за наблюдение на всички монитируеми критерии за допустимост за част от интервенциите за площ.

Системата използва информация, получена от периодично сателитно заснемане от спътниците “Сентинел“ по програма „Коперник“, които държавите членки ползват безвъзмездно. Способът проследява, както вегетационното развитие на земеделските култури, така и настъпващите промени върху площите на територията на цялата страна. Автоматичната обработка на снимките ще даде възможност да се установи състоянието на земеделските площи и какви дейности са извършвани върху тях за минал период с цел верифициране верността на декларацията. Системата за мониторинг идентифицира и наличието на недопустими за подпомагане площи, сред които опожарени, наводнени терени и др.

 Системата за мониторинг на площ е част от инструментариума за прилагането на Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони на Република България до 2027 г.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.