• 15 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8116
  •  GBP / BGN 2.2747
  •  CHF / BGN 1.9955
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Качественият чип тунинг е гаранция за висока мощност и понижаване на разхода

Качественият чип тунинг е гаранция за висока мощност и понижаване на разхода

/КРОСС/ Днес любителите на високите скорости не са никак малко. Развиването им обаче изисква и сравнително мощен двигател. При производството на автомобилите производителите спазват редица изисквания и именно по тази причина редица от параметрите са редуцирани до определено ниво. Освен това, двигателят допълнително е натоварен и с редица системи, които имат за цел да ограничат вредните емисии.

Възможно ли е да се повиши мощността на двигателя

Да, напълно възможно е. И правилната дума за това е чип тунинг на автомобила. Какво ще рече това? При производството на автомобилите, за да бъдат те в крак с изискванията, голяма част от параметрите са редуцирани до определено ниво. Тоест техните максимални стойности са зададени в автомобилния компютър. И те могат да бъдат променяни. Това се постига чрез преработка на файловете.

Заменянето на оригиналния софтуер с тунингован може да бъде извършено по различни начини. За различните автомобили се избира подходящ метод според марката, модела и годината на производство на конкретното превозно средство. За да се постигнат очакваните резултати, е важно услугата да бъде извършена изключително прецизно и точно.

Наред с увеличаване на мощността, могат да се премахнат и някои ограничения, наложени от производителя. Чрез оптимизиране на управляващата програма могат да бъдат премахнати електронното ограничение на скоростта и ограничаването на максималните обороти. А това е добре дошло за любителите на високите скорости.

Съществуват ли други начини за повишаване на мощността на автомобила

Системите за ограничаване на вредните емисии също немалко товарят двигателя. Особено, когато те не функционират правилно. Основните измежду тях са ДПФ/ФАП и ЕГР клапан.

Филтърът за твърди частици или ДПФ/ФАП е част от изпускателната система на автомобила. Обикновено може да се открие под купето му. Той е отговорен за това да задържи частиците в себе си и по този начин да се намалят вредните емисии за околната среда.

Впоследствие, при развиването на по-висока скорост, би трябвало да се получи автоматичното изчистване на филтъра. В случай, че то е невъзможно, се прибягва до премахване и софтуерно изключване на дпф филтър. След операцията мощността се увеличава и разхода на гориво намалява, въпреки тази повишена мощност. И това се дължи на по-ефективното му изгаряне. Това обаче е сложна процедура защото се правят цялостни промени по целия софтуер на автомобила затова ви препоръчваме да се доверявате само на доказани и лицензирани фирми за целта като една от водещите в България е именно Топ диагностика.

ЕГР е клапанът, който рециркулира изгорелите газове. Задачата му е да върне изгорелите газове обратно в двигателя. Това ще доведе до забавяне процеса на горене и намаляване на образуването на вредните за околната среда азотни оксиди. Продължителната работа при изключително тежки условия могат да доведат до зацапването му. Възможно е и моторчето, което го задвижва да се износи. И, въпреки че съществуват няколко начина за справяне с проблемите, които са следствие от неправилно функциониращ ЕГР, най-ефективно решение е премахването и софтуерно изключване на ЕГР.

Какви други ползи носи чип тунингът

Възможността за преработка на файловете с цел да се повиши мощността, е идеално за любителите на високите скорости. Но наред с тях, има и други плюсове, които собственикът на превозното средство долавя бързо след чип тунинга.

Разходът на гориво намалява, дори при по-висока мощност. Невероятно, но факт. При голяма част от автомобилите става въпрос за намаляване от порядъка на 20%, тоест някъде около 1-1,5 литра на 100 км пробег.

Черният пушек - спомняте ли си го? И онази неприятна миризма, която ви следваше неотлъчно навсякъде. Забравете за тях.

Оставете всичко това в миналото. Сега имате един мощен автомобил, който ще превърне шофирането в удоволствие.

Ако сте решили да закупите автомобил втора употреба или искате просто да си направите компютърна диагностика на автомобила то тогава може да се обърнете към Оглед на кола.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.