• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Боян Чуков: Терористите са аватар на мощна специална служба

Боян Чуков: Терористите са аватар на мощна специална служба

/КРОСС/ Ислямска държава пое отговорност за терористичния акт в Москва. Установените 4-ма терористи от 6 са граждани на Таджикистан. Със същия успех може да се твърди, че злодеянието е извършено от Ал-Кайда или Джабхат ан-Нусра.

За експертите е ясно, че въпросните етикети са изключително удобни, за да се скрие участието на сериозни специални служби на глобални или регионални фактори. Изброените по-горе терористични групировки са финансират, обучават и въоръжават от експерти в диверсионното разузнавателното дело.

В Таджикистан населението е официално предимно сунитско. Но реално таджиките са криптошиити. Таджикският език е персийски език. В Таджикистан със сериозни позиции разполага сектата на исмаилитите водена от Ага Хан IV. През 1969 г. Ага Хан се жени за лейди Джеймс Чарлз Крайтън-Стюарт, която става принцеса Салимах Ага Хан и приема името Бегум Салимах Ага Хан, когато се омъжва за него. Сара Франсис преди това е била омъжена за лорд Джеймс Чарлз Крайтън-Стюарт, син на Джон Крайтън-Стюарт, 5-ти маркиз на Бют.

Най-вероятно подизпълнител на терористичния акт е ГУР (военното разузнаване на Украйна) с ръководител Кирил Буданов. Кой точно непосредствено и методично ръководи ГУР, е публична тайна даже за неспециалистите. Псевдоекспертите, които говорят, че „нивото на сигурност в Москва е шокиращо ниско" се нуждаят от гинко билоба. Да си спомнят поне за кървавата баня в зала Батаклан във Франция...

Естествено, че в момента всички специални служби по света ще се кълнат, че нямат нищо общо с драмата в Москва. Но терористичната група е аватар на мощна специална служба, която разполага с сериозна агентурна мрежа сред радикалните ислямисти (които са само изпълнители) и има възможност да ги активира в точно определено време съгласно геостратегията, която обслужват. Остава да видим по- късно реакцията на Кремъл, която ще ни даде допълнителна информация за реалния подбудител на терористичния акт.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен 2

На 2 места е изписано /"!/ Не е писано от мен!?

25.03.2024 17:35:25

Анонимен 2

Гинко билоба, май си забравил да си я пийнеш, затова не можеш да четеш "между редовете"! И тъй като може и да не разбереш, може да помислиш, че се отнася за друг, уточнявам - отнася се за теб! Да, точно за теб, т. н Анонимен.

25.03.2024 17:29:50

Анонимен

Абе чук непоръбен, не виждаш ле че покрай войната в Украйна и сигурността на Фюрера руските служби въобще забравиха за обществената сигурност, това да влезнат четири човека въоръжени до зъби на такова място за какво говори, за пълно безхаберие на службите, на тях им дай да преследват хора по площадите опънали празен бял лист...Загубена държава, загубен народ.

25.03.2024 14:29:17

Анонимен

Сега чрез своите създатели ехидно изказват съболезнования .

24.03.2024 17:56:19

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.