• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Motorola отново отбеляза рекорд във финансовите си резултати за последното тримесечие

Motorola отново отбеляза рекорд във финансовите си резултати за последното тримесечие

/КРОСС/ Компанията надмина финансовите си цели, отбелязвайки +40% ръст на приходите в сравнение с миналата година и най-висока рентабилност за последното десетилетие. Благодарение на тези резултати, Motorola се превърна в най-бързо развиващия се глобален доставчик на смартфони през 2021 г. 

Motorola обяви приходите си за четвъртото тримесечие и цялата фискална година, съобщавайки, че последната финансова година е била година на рекорди и впечатляващи постижения за мобилния бизнес на компанията.

Целта е била увеличение на приходите в световен мащаб с още 1 милиард долара на годишна база.

Групата сподели, че тази цел е била надмината, отбелязвайки +40% ръст на приходите на годишна база и постигайки най-добрата си фискална година на рентабилност от 10 години насам.

Компанията регистрира и рекорден брой доставки, като в същото време продължи да изпреварва пазара със силен ръст на премиите спрямо пазара през всички тримесечия. Това помогна на Motorola да се превърне в най-бързо растящия глобален доставчик на смартфони през 2021г.

Групата отбеляза ръст във всички географски региони, превръщайки се в №3 в Северна Америка за първи път в историята с двуцифрен пазарен дял, и защитавайки позицията си на второ място в Латинска Америка. В Европа и Индия е регистриран хиперрастеж с двуцифрен ръст на премията спрямо пазара. Компанията е осъществила и важни партньорства в Азия, включително и за първи обхват с ключови телекомуникационни оператори.

Серхио Буниак, президент на Моторола, сподели:

„Успяхме да представим впечатляващи 5G иновации, бяхме първи на пазара с водещ чипсет, осъществихме уникално потребителско изживяване с Ready For платформата ни, утвърдихме се като B2B играч с предложение като ThinkShield за мобилни устройства и използвахме Power to Empower, за да отразим въздействащите разкази. Завършихме годината, отбелязвайки рекордно добро четвърто тримесечие. Засилихме присъствието на Motorola в премиум сегмента, лансирайки най-невероятното си Edge устройство до сега – Motorola Edge 30. Стратегията ни за разширяване на обхвата на премиум сегмента работи успешно – това се вижда от увеличението на Motorola Edge активациите с +585% на годишна база, като същевременно наблюдавахме и растеж в средните ни приходи.“

Той допълни, че всички географски региони са постигнали осем поредни тримесечия на рентабилност и рекордни резултати.

Компанията сподели, че планира да продължи да използва One Lenovo, за да затвърди позицията си в B2B сектора, като същевременно инвестира в иновации и разработва още уникални потребителски преживявания.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.