• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Да преодолеем паниката от коронавируса с няколко съвета

Да преодолеем паниката от коронавируса с няколко съвета

/КРОСС/ Телевизия CNN публикува съвети на Ник Патъс Уолш - редактор по международна сигурност в медията, какво трябва да направи човек, за да преодолее паниката, свързана с разпространението на коронавируса.

@ Винаги ще има храна. Навсякъде, независимо от мястото или климата, има какво да се яде. Може да е студено, мазно пиле върху смачкани пържени картофи или ориз от афганистанска армия с необходимата количество антибиотици, или застоял влажен хляб на дъното на найлонова торбичка. Независимо дали става въпрос за тайфун, ИДИЛ или руската армия, храна винаги е имало.

@ Да, понякога има изключения и глад, но наистина няма нужда да купуваме толкова много, за да имаме в бъдеще какво да ядем. Притеснението ни трябва да бъде дали имаме достатъчно за ядене сега, за да може и другите да се нахранят. Хората имаме забележителната способност да се изхраним, дори в по-опасни ситуации от пандемия.

@ Не се притеснявайте за неща, които не можете да промените. Има неща, които можете да промените - например къде да отидете, с кого да се срещнете и на кого да помогнете. Има обаче много неща, които не можете да промените в краткосрочен план - правителствената политика, подготовката в местната здравна служба или какво ще се случи през май.
Едно от нещата, които трябваше да науча, е, че не можеш да контролираш всичко и навсякъде. Понякога дори е опасно да се опитвате да разгадаете евентуални бъдещи събития и да се опитвате да смекчите рисковете, които всъщност не можете да видите. Използвайте енергията си да промените онова, което можете, сега.
@ Бъдете мили - това може да спаси живота ви. Да се държиш добре с другите не е акт на алтруизъм, а начин за самозащита. Другите хора са най-добрият източник на информация за случващото се.

@ Нещата, които наистина ви интересуват, понякога са такива, че не биха ви ги споделили, ако сте неприятен човек - например, че съседът ви е болен или че предстои обстрел на този хълм и е добре да не ходите там. Хората ще бъдат по-склонни да ви помогнат, ако ви харесват или помнят последната шега, която сте им казали. Да бъдеш мил е добре за тях, за вас и за вашата сигурност и здраве.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.