• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Почина известният руски актьор Андрей Мягков от "Ирония на съдбата"

 Почина известният руски актьор Андрей Мягков от "Ирония на съдбата"

/КРОСС/ Известният актьор Андрей Мягков, народен артист на Руската федерация, почина на 82 години, съобщи пресслужбата на Московския художествен театър, в който актьорът работеше.

Според непотвърдени съобщения причината за смъртта е остра сърдечна недостатъчност. Съпругата му Анастасия Вознесенская го е намерила в безсъзнание у дома. Той е починал преди пристигането на бърза помощ.
Славата на актьора идва в началото на 1976 г., когато излиза романтичната комедия на режисьора Елдар Рязанов "Ирония на съдбата, или Честита баня!" Филмът все още се излъчва ежегодно на 31 декември, когато е неговата премиера през 1975 г.

През 1977 г. Мягков затвърждава успеха си с друга популарна лента "Служебен роман". Освен това той участва в десетки други известни филми.

Сред най-популярните роли на Мягков, който е роден през 1938 г. в Ленинград, са на Альоша Карамазов в екранизацията от 1969 г. на романа на Достоевски "Братя Карамазови", на лекаря Евгений Лукашин в комедията "Ирония на съдбата или Честита баня!" (1975 г.), на Анатолий Новоселцев в "Служебен роман" (1977 г.), на Юлий Капитонович в "Жесток романс" (1984).
Актьорът снима повече от 40 филма и телевизионни сериала, от 1977 г. е в трупата на Московския театър "А.П.Чехов".

Той е Народен артист на РСФСР от 1986 г. Награден е с ордени за чест (1998), "За заслуги пред отечеството" III и IV степени (2019, 2003), "Приятелство" (2013). Има Благодарност от президента на Руската федерация през 2008 г.
Лауреат е на Държавната награда на СССР в областта на литературата, изкуството и архитектурата (1977 г., за ролята на Лукашин в телевизионния игрален филм "Ирония на съдбата, или Честита баня!") Носител е на Държавната награда на РСФСР (1979, за ролята на Новоселцев в игралния филм "Служебен роман").

Автор е на романите "Сивый мерин" (2007), "Скрипка Страдивари, или Возвращение сивого мерина" (2011) и "Осторожно, стекло! Сивый мерин. Начало" (2012).

Андрей Мягков бе женен за актрисата на Московския художествен театър "А. П. Чехов", народната артистка на Руската федерация Анастасия Вознесенская.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.