• 15 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8116
  •  GBP / BGN 2.2747
  •  CHF / BGN 1.9955
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Plovdiv BeerFest с безплатни питиета срещу събрани отпадъци

Plovdiv BeerFest с безплатни питиета срещу събрани отпадъци

/КРОСС/ _Място Пловдив продължава кампанията за намаляване на отпадъците по време на  фестивали

Посетителите на фестивала Plovdiv BeerFest, който ще се проведе този уикенд на....... на поляната на Младежки хълм, ще се насладят на безплатни питиета срещу събрани разделно отпадъци. Проявата е част от кампанията Junk Around, част от дългосрочната програма _Място България,  с която от сдружението се опитват да ангажират гражданите да пазят чиста и красива градската среда. 

Освен акцията "Който пази чисто - пие бира!", по време на фестивала ще бъде проведена мащабна информационна кампания на тема намаляване на отпадъците, които остават след големи събития и ангажирани на гражданите дългосрочна с темата за по-малко отпадъци в ежедневието. Активистите от _Място Пловдив, инициатива на сдружение БГ Бъди активен, ще съдействат с разполагане на контейнери за разделно събиране и специален инфо пункт на фестивала, на който доброволци ще помагат на гостите да изхвърлят разделно пластмасовите, стъклените и хартиените опаковки и ще разясняват на посетителите на Бирения Фест как да намалят и оползотворяват ежедневните си отпадъци.

 "Очаквам в събирането на отпадъци по време на фестивала да се включат много хора, които да почерпят вдъхновение и да бъдат готови за малки промени в ежедневието си, които да ни помогнат да оставим по-чиста поляната след фестивала", сподели Стефан Горанов, организатор на Plovdiv BeerFest.

"Искаме да вдъхновим хората да бъдат креативни, активни и отговорни към мястото, на което се забавляват. Посланието за нуждата от рециклиране на опаковките от храни и напитки вече стигна до хиляди посетители на събитията в Пловдив, по време на събитията от 2019-та, благодарение на платформата Аз, Ти, Пловдив, която инициирахме през миналата година. С организаторите на Бирения фест работихме и през изминалата година. Сега продължаваме отново да разпространяваме заедно кауза за събития #Безотпадъци.  Приветстваме тези стъпки на промяна в провеждането на събития и се радваме да видим устойчивост в действията на организаторите.", каза Румяна Киризиева, от БГ Бъди активен.

Организаторите приканват посетителите на фестивала да се присъединят към инициативата и да съберат и изхвърлят разделно отпадъците си по време на събитието в пункта на _Място Пловдив, за да запазим заедно поляната на Младежки хълм чиста.

_МЯСТО България се реализира благодарение на подкрепата на Фондация Кока-Кола

Още идеи как да живеем в по-чиста среда може да откриете на сайта на инициативата thespot.bgbeactive.org
Историята на "_Място България"
            "_Място България" е дългосрочна програма на "БГ Бъди активен" за промяна на публичните пространства в малки и големи населени места чрез активизиране на местните общности, използвайки подхода на т.нар. placemaking (местоправене).   От 2017 г. до сега  благодарение на програмата са обновени места в 23 селища в цяла България. Част от "_Място България" бяха и дейностите от платформата „АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ!", за чиста Европейска столица на културата 2019. 
            През 2020 г. дейностите на "_Място България" обхващат шест града чрез инициативата „Партньорство за красива и чиста среда" - Пловдив, Варна, Русе, Шумен, Добрич и Силистра. Сред планираните дейности са обучения за организиране на събития без отпадъци, съвместни инициативи с жителите и местните власти за облагородяване на публични пространства и активизиране на местните общности, почистване на градски зони и зони край водни басейни, както и обучения на доброволци, работилници за рециклиране и др. Проектът цели и да се създаде конструктивен диалог между граждански организации, местни власти и компании в името на дългосрочно партньорство за създаване и поддържане на красиви, удобни и чисти публични зони.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.