• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Как да съхранявате правилно сезонните вещи и украса?

Как да съхранявате правилно сезонните вещи и украса?

/КРОСС/ Сезоните се менят неусетно, а с всеки от тях има и украса или вещи, които винаги не могат да намерят правилното място в дома ни. Ако имате кашони, в които не знаете какво сте прибрали или пък склад, който отдавна не е подреждан то задължително трябва да прочетете тази статия.

Как правилно да съхранявате сезонни дрехи?

За да сте сигурни, че на следващата година ще намерите дрехите си в същото идеално състояние, в което сте ги съхранили то трябва да преминете през няколко стъпки. На първо място отделете време да прегледате всяка дреха и да прецените, дали ще я носите, или ще я продадете, изхвърлите, дарите. След това е важно да изперете всички дрехи или онези, които имат нужда. Когато успеят да изсъхнат напълно е важно да намерите перфектните контейнери и място за съхранение.

Контейнерите трябва да отговарят идеално на складовото ви помещение или мястото, на което ще ги съхранявате. Затова е важно да имате стелажи на изгодна цена върху, които да позиционирате контейнери с надпис върху тях, за по-бързо откриване. Когато успеете да съхраните дрехите си прилежно ще можете да ги използвате много по-дълго време и да се радвате на идеалното запазване на материите.

Ако все пак имате дрехи, които са по-обемни и заемат много място може да използвате вакуумиращи пликове за съхранение. Те ще ви помогнат да направят дрехите ви много по-малки, защитени и лесно ще ги поставите в склада си или на удобно място у дома. А относно якетата, които не можете или не трябва да слагате във вакуумиращ плик е важно да дадете на химическо почистване, ако може и да ги оставите в прахозащитни пликове. Именно тези пликове ще защитят дрехите ви и ще ги запазят до момента, в който ви потрябват.

За да сте сигурни, че дрехите ви са изцяло защитени от външни вредители поставете малко памук напоен с лавандулово масло в предпазна торбичка и поставете в склада си. Това ще ви помогне да предпазите дрехите си от молци, които са истински враг на красивите ви вълнени дрехи. Може да използвате и готови лавандулови принадлежности, както и орехова клонка.

Как да съхранявате сезонната украса?

Изключително е красиво, когато имате богата и красива сезонна украса, но колко е трудно да я съхранявате правилно. Много често в големите домове има много повече и много по-разнообразни декорации, които трябва да намерят своето място, за да бъде подредено и да запазят целостта си.

На първо място изберете подходящи контейнери за съхранение, които да напълните с декорациите и да надпишете контейнера. Когато успеете да се снабдите с повече от тях е добре да започнете със забърсването на декорациите от прах и с подреждането им. Когато сте готови с цялата украса ги складирайте старателно в склада си и ги подредете умно. Това значи да подредите контейнерите, така че да се виждат онези, които ще ви потрябват скоро, а другите да бъдат на задните редици.

Ако нямате складово помещение е важно да прибирате вещите си по същия начин. Опитайте се да поставяте онези, които ви трябва да по-видно и лесно достъпно място, а другите приберете по-старателно.

Правилното съхранение на дрехи и вещи е много важно, за да може да спестите от бюджета си за закупуване на стоки, които сте съсипали. Затова внимателно подреждайте и складирайте всичко, по този начин ще се радвате на ценните предмети и красивите облекла, които да създават сезонното ви настроение.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.