• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Наблюдава се трайна тенденция за намаляване на заболелите с коронавируса

Наблюдава се трайна тенденция за намаляване на заболелите с коронавируса

България вече е на 24-то място по заболеваемост от COVID-19 в ЕС

МЗ отличи най-възрастната работеща медицинска сестра

/КРОСС/ Наблюдаваме трайна тенденция за увеличаване на излекуваните на фона на новозаразените. Това обяви здравният министър проф. Костадин Ангелов на седмичния брифинг на здравните власти за хода на пандемията у нас.

"Не се радваме на това, че имаме много излекувани. Искаме българските граждани да бъдат здрави, за да посрещнат ваксината. След това трябва да постигнем колективен имунитет, за да преборим това заболяване", допълни проф. Ангелов.

Оптимистичната тенденция отчeте и главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. "България вече е на 24-то място по заболеваемост в Европейския съю и на трето - по смъртност", обяви той.

По-малко починали и отново много излекувани от COVID-19

Началникът на Нациоанлния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски отбеляза, че по празниците е трудно да се направят генерални изводи. Добави обаче, че натискът върху столичните болници е намалял.

„В момента във ВМА, а и не само, има спад с около 40-50%. Каквито и празници да са, ние приемахме хора с тежка дихателна недостатъчност, нуждаещи се от кислородотерапия. Тези пациенти намаляха", добави той.

Брифингът на здравните власти в последния ден на 2020 г. започна по нетрадиционен начин.

"2020 беше обявена от СЗО за година на медицинската сестра и акушерката. Уважаеми медицински сестри, скъпи акушерки и професионалисти по здравни грижи, във ваше лице ние чувстваме подкрепа и сила. За да благодарим на всички медицински сестри, съм поканил най-възрастната работеща медицинска сестра в България - г-жа Ценка Досева", каза здравният министър. След това той връчи на Досева най-високия почетен знак на здравното министерство от името на премиера и правителството.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Не може да се вярва на нито една ваша дума. За целия период на развитието и разпространението на болестта манипулирахте цифрите. Информацията ви беше непълна и внушаваща страх. Мерките ви бяха глупави, а сега просто оправдавате последните, докладвайки успехи. И дали трябва да се ваксинира този, който вече има изработени антитела?

01.01.2021 09:43:42

Анонимен

Изворна вода Девин https://www.supermag.bg/drinks/soft-drinks/vodi/izvorna-voda-devin-11l

01.01.2021 08:26:00

Анонимен

Ние пък се надяваме, че вирусът е мирясъл и ваксината ще си я наврете отзад.

31.12.2020 13:32:31

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.