• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Ген. Венцислав Мутафчийски: Бях длъжен да се ваксинирам

 Ген. Венцислав Мутафчийски: Бях длъжен да се ваксинирам

/КРОСС/ През 2021 г. към нас се задава една надежда, която вече не е имагинерна - тя е факт. Възползвайте се от нея. Това каза председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски пред bTV.

Мутафчийски беше един от първите ваксинирани българи с препарата на "Пфайзер" срещу коронавируса.

"Според мен бях длъжен да го направя. Всеки ден следя състоянието на моите колеги, които се намират болни, в реанимация или в клиниките на болницата. Това е непоносимо за мен. Длъжен съм да го направя и заради хората, които вярват в мен. А в личен план съм абсолютно убеден", каза Мутафчийски по повод ваксинирането.

"Един мой приятел, много умен човек - биолог. Той беше казал, че ще използва тактиката на пингвините и ще се ваксинира по-късно. Какво правят пингвините - първите скачат във водата, а другите гледат къде е косатката. Е, първите вече скочихме, косатката я няма. Време е и вие да скочите", каза още Мутафчийски за ваксинирането.

Той заяви, че се чувства добре, няма никакви странични реакции към ваксината. Единствено усеща мястото на убождане.

По думите на Мутафчийски лекарите са единствените хора, на които все още се доверяват хората в кризата. "Когато човек има болка и болест, отива при лекар и се надява, че там е спасението, той не отива при никой друг", каза той.

По повод ваксината на "Пфайзер" и дали тя е истински безопасна и ефективна, ген. Мутафчийски каза, че това е иновативен продукт. "Той е много лесен, много евтин за изпълнение и много ефективен. Той не вкарва нищо в ядрото на клетката и, може би, е толкова добър и ефективен колкото го описват", допълни той.

На въпрос дали много хора у нас ще останат скептично настроени спрямо ваксините, ген. Мутафчийски заяви, че е рано да се правят изводи. "Ще се натрупат достатъчно данни, за да могат да се убедят и колебаещите се. Нито един медикамент досега не е бил тестван на 44 хиляди души, това го заявявам най-отговорно. Да не говорим, че у нас населението с лека ръка приема медикаменти, които не са изпробвани дори на 50 души, което е абсолютен факт", каза Мутафчийски.

В равносметката си за отминаваща година, ген. Мутафчийски заяви, че тя е била доста тежка. "Щях да кажа, че е интересна, но какво да му е интересното на това", допълва той.

На въпрос защо е спрял да облича военната си униформа, генералът заяви, че явно плаши хората. "Българите са забравили как изглеждат техните военни и генерали. Не съм имал за цел да уплаша хората", каза Мутафчийски.

Относно знаковите изказвания си изказвания, Мутафчийски е категоричен, че не се срамува от нито една дума и би казал същото и сега.

"Ние станахме жертва на собствения си успех. Забравихме се, решихме, че не е страшно. Това не беше процес само тук, а в цяла Европа. Хората се умориха още на първата вълна. Трябваше по трудния начин да разберем ситуацията", заяви Мутафчийски.

Той е категоричен, че ако пролетта, когато мерките срещу коронавируса бяха по-строги, болниците ни не биха се справили с натоварването от октомври, ноември и декември.

Ген. Мутафчийски коментира още, че се очаква леко повишаване на случаите с отхлабването на мерките, но се надява и ваксинацията да окаже влияние.

В последните шест месеца председателят на Националния оперативен щаб не се е появявал в телевизионно интервю и спря да води брифингите. "Не може да изморяваш хората непрекъснато и да свързват твоето появяване с безизходица и страх. Аз се стремях да бъда обективен", каза Мутафчийски. Решението да "излезе от светлината на прожекторите" е било лично негово.

На въпрос дали обмисля кариера в политиката, ген. Мутафчийски е категоричен, че това не е неговият път. "Крайно време е хората у нас да разберат, че трябва да тежат на мястото си, там където се чувстват най-сигурни и въоръжени със знания и експертиза. Да не се месят там където им е работа", каза той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Някои определиха българите като дебили, но това се отнася предимно за политическата област. В интелигентно отношение са на по-високо ниво от европейските граждани. Самата процедура по ваксинирането прави възможен извода на какво ниво е. Бюрокрацията по попълването на документацията и нейното съдържание при ваксинирането е много показателно за какво става въпрос.

28.12.2020 20:53:37

Подп.Н.Марков, ОР от НСО

Видно, това медицинско лице също е заразено с вируса „борисов“ 28.12.2020 Простете, че отново ще спра вниманието ви на случаят „Мутафчийски“, но съм провокиран от днешното му внезапно появяване в сутрешния блок на голяма национална телевизия! Видно, това медицинско лице също е заразено с вируса „борисов“, който уби вече няколко милиона човека с помоща на бюрокрацията на Европейския съюз. Сами виждате, че вживяването на доктора в роята на „истински български генерал“, какъвто „ние българите сме били забравили да виждаме“, е тежка патологична симптоматика придобита от друг фалшив генерал, какъвто е самия ББ. Нали!? Генерали да искате в наши дни. ––––––––––––––––––––––– И като заговорихме за истинските ни генерали от миналото искам да припомня на пациента Мутафчийски, че тези личности са придобили пагоните си не по партийна линия, каквито са неговите, декларирано от самия Борисов с думите: „Нали ние го направихме там.“ Да, докторе, в държавата на мафията всичко и неизбежно се ражда в престъпни лабораторни политически условия, а не на бойното поле покрай което само сте преминал по допирателната по стечение на пиар и други финансово-управленски обстоятелства. Нека не забравяме все пак, че днешната криза е причинена от скрита инфекция и не се погасява с прости хирургически и административно-грабителски умения, а със съвсем други знания. Различни от потребителските. –––––––––––––––––––––––– Казва ни доктора, че е станал жертва на успеха си!? Добре, но защо това жалко твърдение ми звучи точно като на онова заразно зло в министерски съвет, на което дори да му се разпадат пътищата два дни след откриването им, той всъщност е направил божествено чудо. Болното его има навик да вижда в пълна тъмнина и не различава реалност и въображение. Това също е личностна патология, като се отчете и първото ни място в света по смъртност, причинена не от Ковид, а от напълно погрешни решения. Отвъд границата на престъпната безотговорност. Същински управленски ад. Чудовищна и унизителна смърт на хиляди невинни хора, причинена от психически болни овластени чудовища! Оформя се близко бъдеще с нов Нюрнбергски процес, пред който този път ще бъдат изправени много световни лидери, участници в поредното престъпление срещу човечеството. Знаете каква е съдбата на осъдените, но този път ще се измъкнат единици от обвинените при това за кратко. Всеки таен заговор срещу човечеството трябва да бъде разкрит, осветен и най-строго санкциониран, защото ако това не се случи след поредната световна икономическа катастрофа, ще последват още по-чудовищни събития причинени от много болни човешки души. Случаят „Мутафчийски“ за мен е решен.

28.12.2020 17:47:36

адв.Елена Гунчева

КЪВ СИ ТИ, БЕ, ТУЛУП БАНКЯНСКИ? 28.12.2020 Онуй днес отново влезе в тъмна фаза на заболяването и изригна помия по медиите. Разпореди!!! доцент Мангъров публично да бъде ваксиниран. Той бил говорил с него, ама да станело публично. И това с тон все едно разпорежда публична екзекуция. ,Този навик на мутрата да се разпорежда на територията, все едно му е лична собственост, а българите – крепостни селяни, ми идва в повече. А с изострянето на заболяването му и психическите му проблеми, поведението му минава всякакви граници на приемливото. Кой е той? Кой си въобразява, че е той? Че да разпорежда на когото и да било какво да прави? Особено пък ваксинация. И то доброволна, както твърдят?!? Явно неудобните на властта ще бъдат завлечени насила пред камерите и ще бъдат принудително ваксинирани! Ей така, за кефа на откачената мутра, която се чуди как да си поддържа нарцисизма. Явно се изживява като Краля-Слънце и си мисли, че държавата, това е той. Ама не е! И без това циркът с тези ваксини убеди дори колебаещите се, че е пълна измама. Доста хора, които имаха намерение да се ваксинират, като видяха с какво ги докарват и как ги съхраняват и натрапчивото цирково шоу с боцкането на Ботокса, се отказаха. А сега ОНУЙ РАЗПОРЕЖДА ПУБЛИЧНА ЕКЗЕКУЦИЯ, ОПСС, ВАКСИНАЦИЯ! Някой съмнява ли се, че ни управлява един психичноболен човек, когото трябва хуманно да освободим от задълженията му /защото все пак ние сме му суверенът/ и да го пратим да го лекуват, макар и състоянието му ми изглежда отчайващо тежко. Но пък с тапицирана стая и розови хапченца току-виж не се влошава. Но да упражнява маниите си и заболяването си върху българският народ, няма да позволим! Време е да му покажем КОЙ Е ГОСПОДАРЯТ НА БЪЛГАРСКАТА ЗЕМЯ!

28.12.2020 17:32:42

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.