• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Гилдията на актьорите раздава годишните си награди: Мария Бакалова е сред претендентите

Гилдията на актьорите раздава годишните си награди: Мария Бакалова е сред претендентите

/КРОСС/ Гилдията на актьорите ще раздаде годишните си награди, сред претендентите за които е българката Мария Бакалова, съобщават Асошиейтед прес и "Варайъти".

Продукциите "Петима от една кръв", "Ма Рейни: Майката на блуса", "Минари", "Една нощ в Маями" и "Процесът срещу Чикаго 7" са номинирани за водещата награда на професионалната организация за най-добър актьорски състав във филм.

Призът за най-добра актриса ще си оспорват Ейми Адамс за "Елегия Хилбили", Вайола Дейвис за "Ма Рейни: Майката на блуса", Ванеса Кърби за "Да намериш отново себе си", Франсис Макдорманд за "Земя на номади" и Кери Мълиган за "Момиче с потенциал".

Носителят на отличието за най-добър актьор ще бъде избран измежду Риз Ахмед за "Без звуци в живота", Чадуик Боузман за "Ма Рейни: Майката на блуса", Антъни Хопкинс за "Бащата", Гари Олдман за "Манк" и Стивън Юн за "Минари".

Българката Мария Бакалова е с номинация за най-добра актриса в поддържаща роля за изпълнението си в "Борат 2". Останалите претендентки за наградата са Глен Клоуз за "Елегия Хилбили", Оливия Колман за "Бащата", Юн Ю-джун за "Минари" и Хелена Ценгел за "Новини от света".

В категорията за най-добър актьор в поддържаща роля са номинирани Чадуик Боузман за "Петима от една кръв", Саша Барън Коен за "Процесът срещу Чикаго 7", Даниел Калуя за "Юда и черният месия", Джаред Лето за "Малките детайли" и Лесли Одъм младши за "Една нощ в Маями".

С номинации за най-добър каскадьорски състав са филмите "Петима от една кръв", "Мулан", "Новини от света", "Процесът срещу Чикаго 7" и "Жената чудо 1984".


Поредиците "Обадете се на Сол", "Бриджъртън", "Короната", "Страната на Лъвкрафт" и "Озарк" са с номинации за водещата награда на Гилдията на актьорите за най-добър актьорски състав в телевизионен драматичен сериал.

Номинираните продукции за най-добър актьорски състав в телевизионен комедиен сериал са "Мъртъв за мен", "Стюардесата", "Велика", "Шитс Крийк" и "Тед Ласо".

Претендентките за приза за най-добра актриса в телевизионен драматичен сериал са Джилиан Андерсън за "Короната", Оливия Колман за "Короната", Ема Корин за "Короната", Джулия Гарнър за "Озарк" и Лора Лини за "Озарк".

Наградата за най-добър актьор в телевизионен драматичен сериал ще си оспорват Джейсън Бейтман за "Озарк", Стърлинг Браун за "Това сме ние", Джош О'Конър за "Короната", Боб Одънкърк за "Обадете се на Сол" и Реге-Жан Пейдж за "Бриджъртън".

С номинации за най-добра актриса в телевизионен комедиен сериал са Кристина Апългейт за "Мъртъв за мен", Линда Карделини за "Мъртъв за мен", Кейли Куоко за "Стюардесата", Ани Мърфи за "Шитс Крийк" и Катрин О'Хара за "Шитс Крийк".

В категорията за най-добър актьор в телевизионен комедиен сериал ще се съревновават Никълъс Холт за "Велика", Дан Леви за "Шитс Крийк", Юджин Леви за "Шитс Крийк", Джейсън Съдейкис за "Тед Ласо" и Рами Юсеф за "Рами".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.