• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8003
  •  GBP / BGN 2.2891
  •  CHF / BGN 1.9788
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Димитър Найденов: Свидетели сме на уникален синхрон между действията на прокуратурата и президента

Димитър Найденов: Свидетели сме на уникален синхрон между действията на прокуратурата и президента

/КРОСС/  Опитът да се дестабилизира парламентарната република след легитимно проведени избори, всячески да се пречи на партиите да съставят редовно правителство, е в перфектен синхрон между президентската власт и главния прокурор, който изведнъж прогледна за завладяната държава. Такава теза разви народният представител от "Продължаваме Промяната - Демократична България" Димитър Найденов в ефира на Евронюз.
По думите му още от назначаването на Иван Гешев на поста главен прокурор "Демократична България" твърди, че той е абсолютно непригоден за тази длъжност. И допълни, че неговото отстраняване сега освен радост, носи и горчивина.

"Отстраняването на Гешев от ВСС е правилно решение. Но има една горчивина от това, защото той не беше отстранен по демократични процеси, които вървят в прокуратурата, а просто хората, които го назначиха, същите си го махната, защото в един момент той престана да им бъде чадър", каза Найденов.

Според депутата от Бургас президентът Радев се възползва от политическата криза в страната в последните две години. По думите му вместо да положи усилия за създаването на редовен кабинет, Румен Радев възпира процеса с цел по-дългосрочно управление.

"Служебното правителство на Радев трябваше само да организира изборите, а се оказа, че той две години управлява и определя дългосрочни политики на страната, организира обществени поръчки, харчи публични средства, и толкова много му хареса, че сега му е трудно да се откаже", допълни Димитър Найденов.

Той заяви, че целта за дълбока съдебна реформа е на път да бъде реализирана. "На прага сме за постигане на мнозинство в парламента, което да подкрепи съдебната реформа. ГЕРБ и ДПС дадоха публично обещание, че ще я подкрепят с нужните промени в конституцията. Ако не го направят, за пореден път ще излъжат българските избиратели", посочи Найденов.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.