• 30 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2877
  •  CHF / BGN 2.0006
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Намалиха присъдата на шофьор на тир, помел колата на семейство на АМ "Тракия"

Намалиха присъдата на шофьор на тир, помел колата на семейство на АМ "Тракия"
Близки на загиналите искат справедливост и реални присъди

/КРОСС/ Близки на убити на пътя – в търсене на справедливост. При трагичен случай отпреди 2 години украински шофьор на тир помете мантинела на автомагистрала „Тракия”, влезе в насрещното и премаза колата на бременна млада жена и приятеля й, които пътували от Бургас към София за преглед при лекар.

Близките на загиналите Северина и Ивайло ни потърсиха, защото се оказва, че присъдата на шофьора ще бъде сериозно намалена. Сестрата на загиналия Ивайло – Доротеа Минчева, написа и призив в социалните мрежи.

„Това е третият път, в който намаляват присъдата. Тя в момента е намалена на 4 години и 8 месеца. Това е последното решение, което получихме, но все още не ни е ясно защо е намалена. Първоначалната присъда беше 12 години, след това беше намалена на 9 години поради признаване на вина”, обясни тя.

За близките на загиналите не е ясно как точно е причинена катастрофата. Те имат данни, че преди да се удари в мантинелата, камионът е блъснал пътни знаци, обозначаващи предстоящ ремонт.

„Химическа експертиза доказва, че шофьорът има химически вещества в кръвта. Не мога да кажа дали не е заспал. В едно от решенията на съда”, добави Доротеа Минчева.

В едно от решенията на съда се казва, че украинският шофьор не е нарушил правилата за движение. Близките на загиналите са озадачени, тъй като нямат обяснение за този довод, при положение, че камионът е влязъл в насрещното. Случаят вече не се води и особено тежък.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.