• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Радев: Преди 135 години българите взеха в свои ръце съдбата на родината си

Радев: Преди 135 години българите взеха в свои ръце съдбата на родината си

/КРОСС/ Президентът Румен Радев участва в честванията по повод 135-ата годишнина от Съединението на Княжество България и Източна Румелия в родопските села Брестовица и Първенец. В село Брестовица държавният глава откри барелеф на Васил Левски.

"В нашия исторически път има събития, които единствено добавят смисъл с годините към отстояването на нашата национална идентичност, към съкровения стремеж на българския народ за свобода, справедливост, равенство пред закона", заяви президентът в Брестовица.

"Именно духовния заряд на тези исторически паметни дари ни заставят да осъзнаем нашия днешен дълг към род и родина. 135 г. ни делят от съдбовния 6 септември, когато българите взеха в свои ръце съдбата на родината си. Това събитие не беше дело на външни сили, на политически пазарлък. Това беше народно дело, победа на българския характер и свободолюбие, дело на шепа храбреци.

Зад тяхната дързост да предизвикат Великите сили да изправят горда България, застана като стена целият български народ. Дори в онези славни дни политиците успяха да бъдат на висотата на въжделенията на българския народ", добави Радев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Елена Гунчева

СЪЕДИНЕНИЕТО Е БУНТ, А НЕ МИРЕН ПРОТЕСТ ПРЕД СУЛТАНА Честито Съединение, 135 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Един народ, една държава, една вяра! И да не забравяме, българи, че СЪЕДИНЕНИЕТО Е БУНТ, ВЪСТАНИЕ И ПРЕВРАТ! Родолюбиви българи организират тайни комитети и повеждат народа на бунт срещу османската власт и представителите й в Източна Румелия. Османският губернатор Гаврил Кръстевич е АРЕСТУВАН и патриотите с оръжие превземат властта. Съединението е акт на отричане на васалното положение на българите, на отричане на тези, които макар и българи, служат на султана. Съединението е преди всичко акт на осъзнаване, че България е над всичко и свободата е най-важното нещо. Българският народ трябва да осъзнае историята. И че С ПРЕДАТЕЛИ СЪЕДИНЕНИЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРАВИ! Те се арестуват и съдят, а властта се взема не с молби и пърформанси! Днес е ден, в който трябва да мислим за България, къде е тя в нашите сърца. Какво сме готови да направим за нея. И дали сме готови като онези смели българи преди 135 години да се борим за нея и дори да дадем и живота си! Ден, в който да осъзнаем, че няма по-страшно от васалното положение и привидната свобода. ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!

06.09.2020 15:02:56

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.