• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Извънредният парламентарен ден се провали

Извънредният парламентарен ден се провали

/КРОСС/ В парламента няма кворум. Едва 78 депутати се регистрираха ръчно поради липсата на електронните пулове в пленарна зала за извънредното заседание на Народното събрание, поискано от БСП. За събиране на кворум са нужни 121 регистрирали се депутати.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева даде почивка до 9.20 ч., за повторно регистриране, но и при него парламентът не събра кворум за заседание. 

Основно в Народното събрание присъстват депутати на БСП, няколко на ДПС и само един от ГЕРБ - депутатът Александър Ненков. Няма ги и депутатите на Веселин Марешки.

Народните представители от ГЕРБ не се явиха в парламента, явно с очакването опозицията да осигури кворума.

Трето регистриране няма да има и извънредното заседание на законодателния орган пропадна. Председателят на парламента Цвета Караянчева направи забележка на лидера на БСП Корнелия Нинова, че не е направила всичко възможно да осигури необходимия кворум. Като виждам и във вашите редици има липси, обърна се Караянчева към Нинова.

Припомняме, на 6 август от БСП поискаха извънредно заседание на Народното събрание със следния дневен ред:

  1. Решение на Народното събрание, с което се задължава правителството в 7-дневен срок да внесе актуализация на бюджета във връзка със социално-икономическите мерки за кризата с коронавируса;
  2. Изслушване на премиера и председател на ГЕРБ Бойко Борисов и министъра на вътрешните работи за насилие над журналисти и граждани по време на националната пресконференция на управляващите.
ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

БСП са в амнезия.Забравиха,че Народното събрание е в отпуск до 02.09.и цялото оборудване на заседателната зала се премества на новия адрес в бившия партиен дом. До тази дата могат да правят всичко друго,но не да заседават.

13.08.2020 11:24:31

Анонимен

Като не искат да заседава парламентъ, ГЕРБ и цялата им послушна пасмина да се омитат и да освободят държавата от пагубното си присъствие.

13.08.2020 10:50:21

Анонимен

Като не искат да заседава парламентъ, ГЕРБ и цялата им послушна пасмина да се помитат и да освободят държавата от пагубното си присъствие.

13.08.2020 10:39:09

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.