• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Борисов: Не трябва да има разлика между големи, малки и отдалечени населени места за ваксинацията

Борисов: Не трябва да има разлика между големи, малки и отдалечени населени места за ваксинацията

/КРОСС/ „Близо 30 000 ваксини са направени през последните три дни в страната. Интересът на гражданите да се ваксинират е изключително голям. Във всички области работят ваксинационни кабинети, а от днес започват да ваксинират и общопрактикуващите лекари. Създава се организация, така че мобилни екипи да тръгнат към отдалечените населени места". Това докладва министърът на здравеопазването Костадин Ангелов по време на работното съвещание, което премиерът Бойко Борисов свика с представители на Националния оперативен щаб, ваксинационния щаб и министри, съобщават от правителствения пресцентър.

Министър Ангелов посочи още, че съвместно с МВР се създава организация и за логистична подкрепа, така че ваксините лесно и бързо да достигнат до отдалечените населени места и гражданите там да могат да се ваксинират.

„Организирате екипи в най-отдалечените и най-малките населени места. Колкото има желаещи - да бъдат ваксинирани. Не трябва да има разлика между големи, малки и отдалечени населени места", категоричен е премиерът Борисов.

Той изрази благодарност към всички лекари и медицински екипи и добави, че масовото ваксиниране няма да позволи на COVID-вълната да се вдига повече. Борисов напомни, че всички ваксини, които се поставят в България, са одобрени от Европейската агенция по лекарствата. „Всички ваксини са договорени от Европейската комисия, от най-добрите специалисти в Европа. Ваксините са издържали теста, където няма компромиси. Която и ваксина да се сложи, е добра", отбеляза Борисов.

Зам.-председателят на УС на Българския лекарски съюз Николай Брънзалов каза, че личните лекари са готови да се включат във ваксинационния процес. „Осъществена е логистика за по-малките населени места, където може да имат трудности колегите, така че при нас може да започне процесът на ваксиниране, на масовата ваксинация", заяви Брънзалов.

Председателят на Националния оперативен щаб и началник на ВМА Венцислав Мутафчийски и директорът на „Пирогов" Асен Балтов докладваха за процеса на ваксинация в ръководените от тях лечебни заведения. Проф. Мутафчийски обясни, че е отчетен спад на смъртността от COVID-19. Налице е и ръст на новохоспитализираните, което обаче не надхвърля капацитета на болниците.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Вярно, Дебел, внесете Спутник и ваксинацията наистина ще се отприщи. Дотолкова сте опротивели на хората с лъжите и глупостите си, че болшинството, инстинктивно е настроено да прави обратното на вашите стенания и заклинания. Много хора наистина чакат руската ваксина за да се ваксинират. Не е реклама, наистина настроенията са такива и коментарите в специализираната западна преса, само затвърждават впечатлението че Спутник е най-безопасната и най-ефективната. В този дух беше и нещо препечатано от Ланцет.

22.02.2021 12:05:32

Анонимен

Като как си го представяш това, Дебел? Може би с магия някой ще изравни условията, кадровото обезпечение и материалния ресурс. И твоята работа не е просто да го кажеш, а да обезпечиш условията, това да се случи. Плямпало. Нещо да кажеш за испанския рапър, протестите в Испания и да препоръчаш, възмутено, да го освободят? Щото за Навални си отвори широко устата и прозвуча почти по европейски.

22.02.2021 12:00:31

Анонимен

И за това от какво и как да се лекуват гръжданите в България трябва да питат ЕС. Има страни членки на ЕС, които са внесли руската ваксина, но ние не сме като тях.

22.02.2021 11:05:37

Анонимен

Разликата е голяма. Българите нямат въззможност да избират да се ваксинират с руската Спутник V, а пътуват до Турция, за да си я закупят.

22.02.2021 10:55:47

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.