• 15 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8056
  •  GBP / BGN 2.2785
  •  CHF / BGN 1.9957
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Ивелин Първанов : Ако кажете, че на границата няма опасност за нашите служители на реда, вие сте лицемери и предатели

Ивелин Първанов : Ако кажете, че на границата няма опасност за нашите служители на реда, вие сте лицемери и предатели

/КРОСС/ В Пленарна зала отново се подложи на обсъждане Закона за ратифициране на Споразумението между Министерството на вътрешните работи на Република България и Министерството на отбраната на Украйна за безвъзмездно предоставяне на бронирана транспортна техника, заради наложеното вето от Президента. 

Народният представител от "Възраждане", Ивелин Първанов заяви от трибуната на Народното събрание, че тезата за старото оръжие, което трябва да предоставим на Украйна е крайно несъстоятелна, защото на военните паради в България, демонстрираното оръжие, с което разполагаме е дори по-старо - петдесетгодишно, по-стари е  от бронетранспортьорите, които се твърди, че са с отпаднала необходимост за МВР, именно поради тази причина. 

"България, дори в момента използва въоръжение, което е на повече от 45 години, такива са ни въоръжените сили и за това носите отговорност всички вие, които управлявахте. Измяната и разоръжаването на Въоръжените сили тежи на вас. Относно гранична полиция, преди една година загина граничен полицай, той пазеше границата с живота си. Военнослужещият, който оцеля, оцеля защото се прикри зад двигателя на джипа, който беше направен на сито от 15 изстрела с ловно оръжие. Ако кажете, че на границата няма опасност за нашите служители на реда, за нашите защитници на границата, вие сте лицемери и предатели. Това нямаше да се случи, ако имаше бронирана машина, зад която да се прикрият  нашите военнослужещи. И тази опасност не е отпаднала, защото всеки ден, стотици преминават нашите зелени коридори. Измежду машините, освен тези, които вие цитирате, има и БТР - 50, който е верижен. Тази машина, за разлика от другите, може да води десант от 20 човека, дори при неспокойни води, тоест Противопожарна и аварийна безопасност могат да ги използват и при наводнение, и при горски пожари. На следващо място - за вътрешния ред и сигурност отговаря МВР, но кой ще защити нашите служители? Точно бронираната техника е предназначена за такива случаи, като случващите се размирици във Франция с горящите полицейски автомобили. Навярно, МВР ще се защитава с евроатлантическите ценности. 

Относно зоната на нестабилност - войната била далече и на нас нямало да се случи, затова припомням - преди конфликта в Украйна, възникна такъв в Кавказ, който все още не е приключил. Преди кавказкият конфликт, имаше конфликт в Близкия изток - в Сирия който също още не е приключил и като добавка - Газа и Израел, за който вие мълчите. И тъй като мислите, че е много далеч от нас, ще ви припомня Косово, където се опазва вътрешния ред, точно с жандармерийски и полицейски части и бронирани машини, докарани от други държави. И накрая, относно Гранична полиция - нашите служители са там, бежанците продължават да минават, кой ще носи отговорност за следващия инцидент, който се случи, защото вие сте разпродали и подарили всичко", заяви от трибуната на Народното събрание, Ивелин Първанов от "Възраждане".


 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.