• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8056
  •  GBP / BGN 2.2785
  •  CHF / BGN 1.9957
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Йотова: Крайно време е да признаем, че има натиск от европейските ни партньори за членството на РСМ в ЕС

Йотова: Крайно време е да признаем, че има натиск от европейските ни партньори за членството на РСМ в ЕС

/КРОСС/ В предаването „Лице в лице“ по бТВ Илияна Йотова, каза че е крайно време е да бъдем честни и да кажем, че има натиск от страна на нашите европейски партньори по отношение на членството на Република Северна Македония. По думите й „телефонните обаждания на тема българската позиция за ветото и членството на РСМ“ продължават.

„Дълго време имаше политически формации в управляващата коалиция, които не признаваха, че има такъв натиск. ЕС е „за“ това разширяване на Западните Балкани“, заяви Йотова.

Тя каза още, че през последните дни Кирил Петков и Асен Василев са сменили тона и позициите си по отношение на преговорите с РСМ. Тя цитира изказване на Василев, който заяви, че има проблем и топката е в европейските ни партньори.

„Добре е, че тези позиции вече се артикулират и от страна на изпълнителната власт. темата за съвсем скорошно премахване на ветото от страна на премиера също е изоставена. Той твърди, че нищо няма да бъде взето под натиск. Като че ли самият Министерски съвет в тяхно лице дръпнаха назад“, смята Йотова.

Тя заяви, че президентът Румен Радев води много разговори и че най-активната позиция по отношение на този проблем е именно неговата.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Как само звучи: ... започнаха да го артикулират... Отдавна и за много неща ни натискат. И за позицията ни по Македония и за позицията ни по Украйна и за култивираната на държавно ниво русофобия и за още десетки глупости. Поне си го кажете открито: Кой откъде се отплесне ни натиска за нещо, а нашите дупедавци са винаги готови, само понякога за пред раята застават в поза и гледат страшно. Подобни взаимоотношения можеше и да не са страшни, ако еврочиновниците бяха нормални, но не би. Особено последната една година каквото и да им е хрумнало-все до катастрофа води. Дали сами са го измислили, дали държат исо или подават реплики на щатите- все тая. Катастрофа до криза и така на всеки километър. Ако оживея след толкова умни решения, ще чакам да видя ренесанса на демокрацията на живо. Ако доживея, де. Глождят ме съмнения по въпроса.

08.06.2022 15:21:04

Анонимен

Крайно време е, за да ни уважават да си защитаваме националните интереси и историята. В нашия политически елит има много, които имат слаби оценки по история на България.

08.06.2022 07:53:06

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.