• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Русия провежда военноморско учение, украинската армия е в бойна готовност

Русия провежда военноморско учение, украинската армия е в бойна готовност

/КРОСС/ Руският Черноморски флот започна военно учение, докато кораб на бреговата охрана на САЩ се насочва към региона, предаде Ройтерс.

Москва неотдавна разтревожи Киев и западните правителства, като струпа руски сили на границата с Украйна, макар че миналата седмица нареди на някои от тях да се оттеглят.

Украинският президент Володимир Зеленски призова армията да остане в бойна готовност, като предупреди, че руските войски може да се върнат "всеки момент", предаде Франс прес.

Руският Черноморски флот съобщи днес, че крайцерът "Москва" ще проведе учения с бойни снаряди, в които ще участват и други кораби и военни хеликоптери.

Само няколко часа по-рано американските военноморски сили в Европа обявиха, че корабът "Хамилтън" на американската брегова охрана се насочва към Черно море, за да
работи със съюзниците от НАТО и партньорите от региона.

Русия обвини САЩ и НАТО в подхранване на военното напрежение в Европа. Според Москва, струпването на сили на границата с Украйна е било част от учения в отговор на заплашителното поведение на НАТО.

Министърът на отбраната Сергей Шойгу подчерта днес, че Русия не е изтеглила силите си от украинската граница заради външния натиск. Той добави, че действията на САЩ и НАТО в Европа, "допринасят за повишаване на военната опасност".

Според Киев и Запада, е прекалено рано да се оцени реалното изтегляне на руските войски, отбелязва Ройтерс. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Единствения който подхранва военно напрежение в региона е Русия, не им стига територията на тези орки ми дай да приберем още от съседите. Варвари са били в цялата си история, варвари и си останаха, ама те Китай ще им видят сметката накрая....

28.04.2021 10:31:12

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.