• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

НАТО планира постоянно военно присъствие по границата си

НАТО планира постоянно военно присъствие по границата си

/КРОСС/ НАТО планира постоянно военно присъствие по границата си в опит да се бори с бъдеща руска агресия, съобщи генералния секретар Йенс Столтенберг, цитиран от британското издание "Дейли телеграф". "НАТО е в разгара на много фундаментална трансформация", която ще отразява "дългосрочните последици" от действията на руския президент Владимир Путин, казва Столтенберг в интервю за изданието.

По думите му това, на което сме свидетели днес, е нова реалност, нова норма за европейската сигурност. "Затова поискахме от нашите военни командири да ни дадат варианти за това, което наричаме пренастройване, дългосрочно приспособяване на НАТО", казва още генералният секретар на пакта.

Според Столтенберг решенията за пренастройване ще бъдат взети на среща на върха на НАТО през юни в Мадрид. Руската инвазия в Украйна стана причина за най-голямата бежанска криза в Европа след Втората световна война и накара западните държави да преосмислят отбранителната си политика, посочва Ройтерс.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Да го духа Столтенберг. Вместо философи и социолози да определят посоките на развитие на човечеството, се оказваме заложници на идиоти и военни, на които никога не им стигат играчките и които виждат опасност навсякъде, ако не я виждат си я измислят, а ако не могат и да я измислят започват да говорят за евентуални бъдещи опасности. Е и? Ще се въоръжим до зъби ( то ние не можем и да си го позволим, освен че е тъпо) и съответно в един момент заради някой идиот ще се избием. А бе, педали, това не е компютърна игра. Тук след гейм оувър няма нищо. Или НАТО да го закриват или България вън от НАТО.

10.04.2022 10:07:56

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.