• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Русия: НАТО разполага в България настъпателни оръжия

Русия: НАТО разполага в България настъпателни оръжия

/КРОСС/ Говорителят на руското министерство на външните работи Мария Захарова заяви днес, че НАТО разполага в България и Румъния настъпателни оръжия, които могат да бъдат използвани срещу Русия.

По време на редовния си седмичен брифинг Захарова изрази безпокойството на Москва от увеличената военна активност на НАТО в района на Черно море.
„Модернизира се инфраструктурата на България и Румъния. На тяхна територия се разгръщат настъпателни оръжия. По време на учения се отработват сценарии, които предвиждат нанасянето на удари включително по територията на Русия чрез американски стратегически бомбардировачи, които могат да носят ядрено оръжие", посочи тя, цитирана от БНР.

Мария Захарова допълни, че въвличайки в дейността си страни като Украйна и Грузия, НАТО ги подтиква към противопоставяне срещу Русия. Без да назовава пряко Съединените щати, Захарова намекна, че те са отговорни за дестабилизирането на обстановката в Черноморския регион.
От българското външно министерство не закъсняха с реакция на думите на Захарова. „България не участва в никакви сценарии за нападение срещу която и да е държава", заявиха от МВнР в отговор на твърдения на руската страна, че НАТО разполага бойна техника на територията на страната ни и в Румъния и се разработват сценарии за удари на руска територия.

„Всички мерки в рамките на Алианса целят засилване на отбранителния и възпиращия потенциал на източния фланг на НАТО, в защита на населението и територията на страните членки. Мерките са отбранителни, пропорционални и в съответствие с международноправните норми. Сигурността в Черноморския регион е от приоритетно значение за националната ни сигурност. Загриженост от дейностите на Русия и нарастващата милитаризация в региона бе споделена от съюзниците на последната среща на външните министри на НАТО на 1-2 декември", пише още в позицията.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Права е Захарова. Идиотските F-ки какво са - нападателно оръжие, при това способно да носи ядрени заряди. Вярно, стари са - но не ги прави по-неопасни. И за какво ни е нападателно оръжие, кого ще нападаме? Полицията ни е по-многобройна от нещастната ни армия... 20 000, за зор заман...

05.12.2020 19:37:01

Анонимен

Сменили са и снимката на ядосана учителка,но пак изглежда като мъж.Сигурно е джендър.

05.12.2020 19:36:19

Анонимен

И кои са тези настъпателни оръжия.Ние нямаме обща граница с Русия,като как можем да ги нападнем от България с настъпателните си оръжия.Само Русия в 21 век си направи референдум и си навлезе в независима страна. По-настъпателен пример от този няма.

05.12.2020 19:35:16

Анонимен

Много сладки родните русофоби, пуснат им от центъра ватници и те повтарят като папагали, мили зомбита - руснаците, ако са северни азиатски орки, то северните американски вендоли са австралопитеци, 80% от тях още живеят в родовообщинния строй. Жалка злоба на нещастни комплексари изостанали в еволюцията.

05.12.2020 19:32:00

Анонимен

Много сладки родните русороби, пуснат им от центъра кравари и те повтарят като папагали, мили зомбита американците, ако са кравари, то северните азиатски орки са австралопитеци, 80% от тях още живеят в родовообщинния строй. Жалка злоба на нещастни комплексари изостанали в еволюцията.

05.12.2020 19:22:03

Анонимен

НАТО са си анахронизъм. Оставям настрана, че чисто аритметично от сбора на безкрайно малки величини сборът не става голям. Щатите държат НАТО живо само за да си продават оръжията. Захарова е права, че отдавана би следвало да добием статута на извънблокова страна. Честонхказано и аз като по-долу пишещия съм склонен повече да вярвам на инфото на Захарова отколкото на щатските пи ар-и в нашето правителство. Влязохме в НАТО уж за да ни приемат ви ЕС и постепенно започнаха да ни цицат за пари, бази и съвместни действия. срещу измислената заплаха от страна на Русия. Краварите правят всичко за да отдалечат евентуални бойни действия от своята територия. А нашият интерес какъв е, че да ни правят мишена заради чужди интереси.

05.12.2020 18:36:11

Анонимен

Абе красавице крастава, ако има някой който превръща черно море във военна база това сте вие Ватниците, от 15000 военни в Крим сега 250000, ми самолети, ми кораби.... Нагъл, по нагъл, Ватник..., а откачалника не зная коя история е учил, но Крим е бил турско татарски много повече време отколкото руски, коренното му население са татари, изтрепани от грузинеца Джугашвили....нещо характерно за него.

05.12.2020 18:23:23

Анонимен

Ало анонимния,отговарям ти и аз като анонимен ! Не си ходил редовно в часовете по история,а може би и въобще не си учил и ходил на училище ! Коментара ти е тотално неграмотен !

05.12.2020 15:20:09

Анонимен

Има един агресор в Крим,който се настани в независимата страна и си направи военна база на Черно море,Русия.

05.12.2020 14:47:38

Анонимен

Странно, бих повярвал повече на Захарова, отколкото на българското (командвано от Козяк) МВнР...

05.12.2020 13:20:52

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.