• 27 Юли 2024 |
  •  USD / BGN 1.8010
  •  GBP / BGN 2.3179
  •  CHF / BGN 2.0386
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Министър Запрянов: Столтенберг ще бъде на официално посещение у нас на Парламентарната асамблея на НАТО

Министър Запрянов: Столтенберг ще бъде на официално посещение у нас на Парламентарната асамблея на НАТО

/КРОСС/ Генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг ще бъде на официално посещение у нас в рамките на пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО, която ще се проведе в НДК от 24 до 27 май. Това стана ясно от думите на служебния министър на отбраната ген. Атанас Запрянов в ефира на NOVA NEWS.

„За нас е чест, че София ще бъде домакин на този форум, когато се отбелязват точно 20 години от присъединяването ни към НАТО", посочи министър Запрянов.

По време на събитието, на което се очаква да присъстват около 700 делегати от парламентите на всички държави-членки на Алианса, служебният министър на отбраната обясни, че ще им представим бойната група на НАТО в Ново село, което би представлявало „истински интерес" за тях.

Очаква се на форума да пристигне и парламентарна делегация от Украйна, тъй като военната помощ за Киев ще бъде сред централните теми на разговор. В този аспект, на въпрос дали можем да предоставим още нещо на Украйна, министърът отговори, че е възможно, но само „ако имаме излишни неща".

Министър Запрянов увери също така, че България ще продължи противоминната операция в Черно море с Румъния и Турция, за да се осигури безопасността на корабоплаването в региона.

Относно реконструкцията на авиобаза „Граф Игнатиево", която трябва да приеме новите изтребители F-16, ресорният министър изрази надежда, че ремонтните дейности ще бъдат завършени в срок и уточни, че очаква до ноемри да получим сертификация от САЩ, че летището е годно да подслони американските самолети.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

МНО

ТОЗИ ПСЕВДОГЕНЕРАЛ Е МЪЖ КАТО ЛАЙНО НА ДЪЖД.

16.05.2024 10:26:05

Анонимен

Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:---- https://shorter.me/keto

16.05.2024 10:15:28

Анонимен

Избраха най-подходящото място, където да си подмиват насраните задници. Оказа се за заблудените джентъри, че Русия не е Виетнам, Ирак, Югославия и други от този ранг. Запрянов да си подготви кърпи да им забърсва сълзите и задниците.

16.05.2024 09:56:31

Анонимен

Г-н Запрянов, га дойде Столтенберга запознайте го само с част от нашата история с част а тя е- НЯМА, НЯМА съюз в който сме били ние българите, и той да не се е разпаднал и да е оцелял, НЯМАААА !!!Разпадали сме и империи, на ред са и НАТО-то им, и ЕС, стой та гледай, докато гледате рупайте пуканки !:) !!!

16.05.2024 07:07:15

Анонимен

Време е да кажем сбогом на НАТО. Можем да демонстрираме характер преди организацията да се е разпаднала. На тези само им дай войни да инициират или постоянно да провокират, преди да си подвият опашката. Срещу ислямска държава нищо не направиха, ама преди това съсипаха Югославия.

16.05.2024 06:48:27

Анонимен

Да се махат тези фашисти и техните помагачи НАТО е агресивна военна структура насочена срещу Русия Китай Индия Иран и останалия свят И то в София котилото на фашизма Ние левите и прогресивни хора не искаме войни и орьжия Да отиват на друга планета Там да се сьбират тези убийци на мира и прогреса

16.05.2024 03:55:24

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.