• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Руски писател, критичен към Кремъл, също бил отровен от нападателите на Навални

Руски писател, критичен към Кремъл, също бил отровен от нападателите на Навални

/КРОСС/ Агентите на руското разузнаване, които дисидентът Алексей Навални обвинява за своето отравяне, са извършили подобна атака срещу писател, критичен към Кремъл, показват журналистически разследвания, цитирани от ДПА.

Според разследващите медии "Инсайдър" и "Белингкет" Дмитрий Биков може би е станал жертва на отравяне през 2019 г., когато е припаднал в самолет и няколко дни е бил в кома. По онова време лекарите не определили категорична причина за припадането на Биков, който има рубрика в антиправителствения вестник "Новая газета".

Според разследващите журналисти първите му симптоми, включващи повръщане и обилно изпотяване, са наподобявали тези на Навални. 

Въз основа на пътни данни журналистите също така са установили, че няколко агенти на руската Федерална служба за сигурност (ФСС) са започнали да следят Биков година преди инцидента.

Говорителка на писателя беше ужасена от разкритията.

"Това буквално смразява кръвта ти", написа Кира Ярмиш в Twitter. "Нашата страна е управлявана от хора, които убиват своите съграждани", заяви тя. Според нея в Русия всеки дисидент - "било то опозиционен политик или поет", може да стане жертва на подобно нападение.

Навални, който беше отровен с нервнопаралитичното вещество новичок през август миналата година, обвинява руския президент Владимир Путин и ФСС за атаката срещу себе си. Кремъл и ФСС отхвърлят обвиненията.

През последните месеци разследващи журналисти многократно съобщават за покушения срещу руски опозиционери, в които, както се твърди, са замесени агенти на тайните служби.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

съвет към отровителите на опозиционери

Няколко агенти на руската Федерална служба за сигурност (ФСС) са започнали да следят Биков година преди инцидента.Една година го следяли, за това време Новичок-а, който бил приготвен, за да го отровят, взел и ИЗВЕТРЯЛ, та според разследващите медии "Инсайдър" и "Белингкет" Дмитрий Биков след отравянето бил известно време не на себе си , но се опраил за радост на демократичната общност, на която й се смразила кръвта. Ало-о-о, агентите, ама поглеждайте срока на годност на отровата, ни знам за кой път вече се излагате у вас и по света!

11.06.2021 23:58:32

Анонимен

А бе вие сериозно ли ги пишете тези глупости. Как си представяте да се отделя една година ресурс на службите за да следят това дебело и тъпо недоразумение. Анални е нищо и никой, просто раздуто понятие, аватар на някаква си опозиция. А този е още по-зле. Псевдоинтелигент. Дудне от време на време някакви глупости, които никой не слуша, колкото средство за популярност. Времена на тотален дебилизъм. Някой твърди, че Путин го трови, друг чува гласове, трети вижда зелени човечета, а понякога и бели мишки. И хората трябва да приемат подобни твърдения насериозно? Ако смятате така - ходете да се прегледате.

11.06.2021 07:04:32

Анонимен

Как пък поне един не успяха да бастисат тия агенти... Ама и тия в Кремъл тъпи и упорити, никой не убиват но продължават да им възлагат задачи...

10.06.2021 21:54:01

Анонимен

Тия агенти-отровители, трябва да са се клонирали... Няма как. :)

10.06.2021 20:16:53

Лорд Курандомио

Ама не знаете ли, че и Шекспир е бил отровен с Новичок?

10.06.2021 19:10:34

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.