• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Московски съд отхвърли искане да освободи Навални

 Московски съд отхвърли искане да освободи Навални

/КРОСС/ Московският градски съд отказа да освободи опозиционера Алексей Навални по искането на Европейския съд за правата на човека (ЕСПЧ), съобщи ТАСС.

Според апелативното постановление ЕСПЧ не се явява висшестояща съдебна инстанция за съдебната система на Руската федерация и няма право да дава на руските съдилища задължителни за изпълнение указания. Московският съд заявява още, че в самото решение на съда в Страсбург се казва, че то се явява фактически обръщение към правителството на Русия, а не към съдилищата на Руската федерация, поради което няма отношение към предмета на съдебната процедура, посочва БТА.

В средата на февруари ЕСПЧ прие решение, в което предписва на Русия да освободи Навални.

По-рано руското министерство на правосъдието заяви, че Русия не може да освободи Навални, осъден по делото "Ив Роше", както се иска в решението на ЕСПЧ, защото това би било груба намеса в работата на съдебната система на суверенна държава. На 2 февруари съд в Москва замени условната присъда на опозиционера от 3,5 години затвор с ефективна.

В решението си днес Московският градски съд отбелязва, че след изписването си от германска клиника, където беше след отравянето си с бойно отровно вещество, Навални в продължение на повече от 30 дни се е укривал, като не е уведомил за промяната на фактическото си местоживеене. Съдът е отхвърлил аргумента, че Навални е провеждал амбулаторно лечение, като причина да не съобщи на руските власти мястото, където пребивава по време на лечението си.

Освен това Московският градски съд не е установил нарушения на Конвенцията за правата на човека и основните свободи при замяната на присъдата на Навални от условна в ефективна. Според защитата на опозиционера при това са били нарушени член 6 (за правото на справедлив съдебен процес) и член 7 (за наказание, основаващо се изключително на закона).

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

пожарни касети http://www.firebg.org/bg/products/64/65/

02.03.2021 18:01:17

Анонимен

Ей, пич, пропуснах да напомня, че Анални е два пъти съден и осъден за мошеничество с влезли в сила присъди. За да не дразнят гъските, руснаците го оставят да мине метър с условни присъди, ама той горкият стана нагъл. Всичко си е по закон. Интересното е че западняците не се опитват да коментират или отричат вината му, а наблягат на това че бил критик на Кремъл. Е, може и да е критик, но е критик-крадец и мошеник. То и с Магнитски се оказа същото. Доказан крадец и мошеник, признато от международен съд.

02.03.2021 12:53:07

Анонимен

Русофобчето е право. Трудно ще се оправим докато такива като него транслират лъжи. То на пратените тролчета - майната им. Не са много. Но дебили в страната - дал Господ. Да се надяваме, че сега по изборите ще имат просветление, ще гласуват и дай Боже при по-висока избирателна активност, да изчистим герберската гмеж. ГРОБ наистина имат твърд електорат зарибен с достъп до бюджета, като обществени поръчки, държавни служби и обединяващото ги е достъпа до корупционни практики. Да, ама твърдия електорат на ГРОБ отнема от парите на останалата част от населението. Та да се надяваме, че полузаспалите дебили ще се усетят и ще се помъчат нещо да променят, освен ако не им харесва да са силно наведени.

02.03.2021 12:47:41

Анонимен

Родните зомбита във форума само доказват правилото, повтаряй една лъжа сто пъти и тя става истина. Двайсет милиона руснаци живеят под прага на бедността, ограбени от крадливата шайка на Късий, но Навални бил мошеник и мръсник. Никога България няма да се оправи, когато е населена с такива болни мозъци, както каза Професорчето с пуловерчето 80%дебили....

02.03.2021 07:17:24

Цитат

... където беше след отравянето си с бойно отровно вещество... И откога предположението, че уж бил отровен, стана база в описа на статията?!? Айде да не повтаряте сто пъти лъжата, защото няма представени доказателства, а да пишете както трябва!

01.03.2021 23:51:28

Гражданин на ЕС

Сега да поседи две и половина години в затвора във Владимир, да си плати и глобата на ветерана от войната, а след това да бъде лишен от руско гражданство като предател на родината си. Рядък мръсник и мошеник е този Навални, за когото КРОС редовно пише, но това няма да му помогне, нито пък еврогейовете....

01.03.2021 18:05:46

Анонимен

В европейският запад социалното неравенство се приема като правило, а не като човешка несправедливост. Право е да си социално беден. Европейският съд за човешките права да се заеме с тези вътрешни проблеми и да не ги изнася навън.

01.03.2021 14:09:08

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.