• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Навални нахъса привържениците си - да "преодолеят страха" и да "освободят" Русия

Навални нахъса привържениците си - да "преодолеят страха" и да "освободят" Русия

/КРОСС/ Руският опозиционер Алексей Навални, чието осъждане тази седмица на три години и половина затвор предизвика протести, потушени със сила, призова днес своите привърженици да "преодолеят страха" и да "освободят" Русия от управляващите "крадци", предаде Франс прес.

"Те могат да се държат на власт и да я използват за своето лично обогатяване, опирайки се единствено на нашия страх. Ние обаче, като преодолеем този страх, можем да освободим нашата Русия от тази банда крадци, които са я окупирали", написа Навални в послание в своя акаунт в Инстаграм.

"И ние ще го направим, длъжни сме за това. За нас и за бъдещите поколения. Истината е на наша страна. Останете свободни!", допълни той в първата си аргументирана реакция на своята присъда, постановена във вторник.


Посланието е придружено от снимка на Навални, който се усмихва по време на процеса в Москва.

"Не се поддавайте на тази илюзия за сила", призова руският опозиционер своите привърженици, визирайки силовия отговор на протестите.

Много неправителствени организации и западни страни, както и руски медии, осъдиха бруталните репресии срещу демонстрантите, подкрепящи Навални. При протестите в Русия в края на миналия и началото на този месец бяха арестувани общо около 10 хиляди души - рекорд за последните години.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

То и Горбачов освоободи Русия от комунизма ,ама сега се останови ,че е наи-големия предател на Руся за всички времена естествено след Ленин .Така че какво да кажи за този ...

06.02.2021 22:21:38

Анонимен

Колко удобно щеше да бъде, ако Н-лни беше пукнал.

05.02.2021 17:50:48

Анонимен

Путин хвърли в затвора Ходорковски,преследва Каспаров,уби най-светлото лице на нова Русия,Ана Политковская.Навални е поредният неудобен.

05.02.2021 17:36:38

Анонимен

Колко патос от устата на един крадец. Иначе всичко е вярно: хората не бива да се страхуват, трябва свободно да изказват мнението си и да го отстояват, трябва да живеят достойно и да защитават бъдещето на децата си.От устата на Навални, обаче, всичко това звучи като призив на педофил, да не ограничават правата му на свободен избор и съответната практика. Важно е да си даваш сметка за какво се бориш и до какво може да доведе борбата ти. Важно е да си убеден, че не си манипулиран и критично да се отнасяш към мантрите на всякакви кресльовци.

05.02.2021 09:57:12

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.