• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Щабът на Навални организира протест в събота в Москва

Щабът на Навални организира протест в събота в Москва

/КРОСС/ Привържениците на Алексей Навални планират протестно шествие на 23 януари от Пушкинския до Манежния площад. Организацията става във Фейсбук, съобщи "Дождь".

След като вчера руският опозиционер бе осъден на 30 дни затвор заради нарушаване на изпитателния срок, получен по дело от 2014 г., той призова привържениците си да излязат и да протестират - "не заради мен, а заради вас". Навални бе закаран в затвора "Матроска тишина". Настанен е в карантинна килия за трима, но в момента е сам. Снощи е бил посетен от двама правозащитници, те разказват, че опозиционерът е бил доста уморен, битовите условия са нормални, не се е оплакал от морален или физически натиск. В килията има телевизор, хладилник и електрически чайник.

Вчера премиерът Бойко Борисов излезе с позиция по казуса Навални, която гласеше, че арестът "нарушава неговите права и застрашава сигурността му".

В отговор посолството на Русия в България тагна премиера Бойко Борисов към публикация в официалната си страница във Facebook, която съдържа позицията на Федералната служба по затворническите дела, в която са описани нарушенията, в които бе обвинен Алексей Навални.

Москва предупреди чуждите лидери да не се месят във вътрешната ѝ политика, особено що се отнася до съдебните дела.
Днес за първи път Кремъл коментира завръщането и ареста на Навални. В разговор с журналисти говорителят на Путин - Дмитрий Песков, заяви, че твърденията, че "преследванията срещу опозиционера са, защото Путин се бои от него, са пълна глупост".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.