• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Прокурори искат 30 дни затвор за Алексей Навални

Прокурори искат 30 дни затвор за Алексей Навални

/КРОСС/ Руската прокуратура е поискала от съда да осъди на 30 дни затвор дисидента Алексей Навални, който бе задържан вчера при пристигането си със самолет в Москва от Германия, където се възстановяваше от отравянето, предаде Ройтерс.

На видео, заснето в полицейски участък, се чува как Навални назовава съдебното заседание "тотално беззаконие" и обвинява президента Владимир Путин, че от страх погазва наказателния кодекс. Пред полицейския участък, при температура минус 18 градуса, се бяха събрали около 200 привърженици на Навални, които настояваха той да бъде освободен.

Изтъкнатият критик на Кремъл бе задържан вчера по заповед на Федералната служба за изпълнение на наказанията по обвинение, че е нарушил изискванията на условна присъда по дело, което според него е изфабрикувано. На днешното заседание на съда, част от което бе излъчвано на живо от привърженици на Навални, може да бъде взето друго решение, което да трансформира в ефективна условната му присъда от 3,5 години.

Представители на ООН и западни държави призоваха Русия да освободи опозиционния политик, а някои държави заплашиха с допълнителни санкции срещу руски чиновници, отговорни по случая.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Николайчо посланика са изпуснал, абе направо си се насрал бе мой човек, вие тези от изток май все осрани ходите..... Анти руска кампания им организирали от запад, на кой бе драги я организираха, ако има анти руска кампания в най богатата срана на ресурси организатор е Цар Ботокс Първи, да стоиш на пари, а народът ти да живее като скот, се иска голяма човеконенавист, фобия, русофобия, капиш Николайчо?

18.01.2021 21:21:05

Николай Милков, посланик

Навални се прибра в Русия за да си спаси живота! Ако беше останал със сигурност тези на Запад, които организираха антируската си кампания чрез нещо щяха да го ликвидират. А сега е на най-сигурното място - в индивидуален арест в Москва.

18.01.2021 17:52:41

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.