• 15 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8056
  •  GBP / BGN 2.2785
  •  CHF / BGN 1.9957
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Югоизточните щати на Австралия в готовност за извънредна ситуация заради наводнения

Югоизточните щати на Австралия в готовност за извънредна ситуация заради наводнения

/КРОСС/ Предупрежденията за извънредна ситуация остават в сила и днес за югоизточната част на Австралия, тъй като наводненията, предизвикани от продължилите няколко дни проливни дъждове, засегнаха три щата и се наложи стотици хора да бъдат спасявани, предаде Ройтерс.

Предупрежденията за наводнения бяха в сила за големи части от щата Виктория, южната част на Нов Южен Уелс и северните райони на островния щат Тасмания, тъй като по-рано тази седмица в югоизточната част на страната паднаха валежи, повече от количествата за месец.

Големи части от източните щати на Австралия бяха засегнати от тежки наводнения от началото на 2022 г., като в момента страната преживява трето поредно метеорологично явление от типа "Ла Ниня", което носи проливни дъждове.

Въпреки че в някои райони наводненията се оттеглиха днес, в други, като например град Шепартън, североизточно от Мелбърн, прогнозата за времето показва, че най-лошото все още предстои.

Националната метеорологична служба, Бюрото по метеорология, съобщи, че през нощта срещу събота в Шепартън са възможни големи наводнения.

Пред телевизия Ей Би Си синоптикът Джонатан Хау заяви, че макар и тежките валежи да са отминали, наводненията все още са широко разпространени и се очаква нивата на реките в района да останат високи за поне няколко седмици.

Премиерът Антъни Албанезе заяви вчера, че правителството е готово да окаже помощ на засегнатите от наводненията и че персоналът на австралийските отбранителни сили е бил разгърнат за оказване на помощ.

В западната част на град Мелбърн се извършваше почистване от наводненията, след като вчера река Марибирнонг излезе от бреговете си.

Кадри в социалните мрежи показват как жителите на Мелбърн отстраняват вода от домовете си.

Премиерът на щата Виктория Даниел Андрюс заяви пред репортери, че 344 пътища са затворени в щата и че 3000 са били подадените молби за спешни плащания за покриване на щети. Той заяви, че около 500 имота са изолирани и е възможно да има още наводнения, тъй като водите в някои райони продължават да се покачват.

Службите за спешна помощ на щата Виктория съобщиха, че повече от 350 души са били спасени от наводненията.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.