• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8167
  •  GBP / BGN 2.2794
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Освободеният зам.-шеф на ДАНС Недялко Недялков: Ще заведа дело

Освободеният зам.-шеф на ДАНС Недялко Недялков: Ще заведа дело

Бойко Рашков е с отнет достъп до класифицирана информация, защото я е разгласявал, твърди Недялков

/КРОСС/ "Замесват ме с най-различни връзки, за които не знам, че участвам. Не е извършавана проверка за това дали съм нарушил престижа на институцията. Имам две награди за тази година, не знам как не си изпълнявам работата тогава. Ще заведа дело за отстраняването ми". Това заяви пред журналисти освободеният от поста на зам.-председател на ДАНС Недялко Недялков.

„По закон това е единствената точка, на която могат да стъпят, за да ме отстранят". Така той коментира мотивите за освобождаването си от поста. Вчера той беше отстранен за системно несправяне със служебните задължения и уронване престижа на Агенцията.

По думите му може би е допускал някакви грешки през седемте години, в които е заемал поста. „Не мисля обаче, че те са толкова големи, че да доведат до освобождаването ми от длъжност", категоричен е той.

"Предполагам, че ще има още рокади, наблюдавайки метода и стила на работа", каза Недялков.

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков е с отнет достъп до класифицирана информация, тъй като е разгласявал такава. Това съобщи отстраненият заместник-председател на ДАНС Недялко Недялков. Днес той отиде в агенцията за сигурност, за да разбере мотивите за освобождаването си.

На влизане в ДАНС Недялков обясни, че е подписал документа, с който се отнема достъпа на Рашков до класифицирана информация. Причината е, че Рашков е разгласил такава.

„Оттогава, от случая, мина доста време и нямам спомен с детайли", каза Недялков и посочи, че Рашков е бил уведомен за решението от служители на ДАНС.
Освободеният зам.-председател на ДАНС допълни, че на среща със служебния премиер Стефан Янев му е искана цялата информация за разбитата руска шпионска група у нас.

На същата среща Бойко Рашков го е попитал защо не отнеме достъпа до класифицирана информация на главния прокурор Иван Гешев.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Шефът на контраразузнаването да не се прави на онеправдан и ако му е искана информация за руската шпионска мрежа то е за нескопосаната работа по нея по нечие указание. Къде са заловените в момента на предаването материали? Така както си свършиха работата италианското контраразузнаване. Намерения за осъществяване на предаване на класифицирана информация не са доказателства за реализация. Уличените за участие в руска шпионска мрежа могат да бъдат осъдени за нерегламентирано боравене със секретни документи, ако има неопровержими доказателства за това. Подслушвани телефонни разговори не са доказателства за пред съда. Некадърната работа води до политически блъф и излагация на дъравата.

01.06.2021 23:55:31

Анонимен

Това, че е получавал награди не е за хвалба, а утежняващо обстоятелство от кого ги е получавал заради изпълнени поръчки. Вероятно може да е искана информация, ако е вярно за руската шпионска мрежа, но защо мълчи за другите шпионски мрежи, освен руската и работено ли е по тях и какви са резултатите. Може би няма никакви резултати и затова е отстранен от тази длъжност.

01.06.2021 17:45:49

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.