• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8396
  •  GBP / BGN 2.2656
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Законът за ДДС очаквано скара депутатите

Законът за ДДС очаквано скара депутатите

/КРОСС/ С остър спор между управляващи и опозицията стартираха дебатите в парламента по законопроектите за намаляването Данък добавена стойността (ДДС) за някои стоки и услуги.

Причината – недоволството на депутатите от БСП, че финансовият министър Владислав Горанов отсъства от пленарната зала, за да аргументира позицията по темата на ръководенето от него ведомство. Още при анонсирането на идеята на управляващите за свалянето на ДДС ставката за хотелиерските и ресторантьорските услуги на 9%, Горанов заяви твърдата си позиция против. Въпреки това обаче предложението бе оформено в законопроект, тъй като, по думите на премиера Борисов, е взето политическо решение, за да се помогне на най-засегнатия от кризата бранш.

По време на дебатите обаче, от опозицията настояха заседанието да бъде прекъснато, докато в зала не се яви финансовият министър, но предложението бе отхвърлено от мнозинството. „Току що гласувахте вот на недоверие на правителството“, обърна се Георги Свиленски към управляващите депутати.

„Докато ние чакаме да дойдат в парламента, премиерът и министърът на финансите са в Перник и се возят в джипа“, продължи с критиките той и отбеляза, че от залата отсъства дори и парламентарния секретар на финансовото ведомство.

Има становище на Министерство на финансите, припомни от своя страна председателят на парламента Цвета Караянчева.

„Становището, за всички народни представители, които могат да четат и са искали да се информират за него, то е качено на сайта на Комисията по бюджет и финанси и стои все още там. Аз съм имал възможност и съм се запознал с него. Предполагам, че и хората от бюджетната комисия са го направили“, допълни я депутатът от ГЕРБ Александър Иванов.

Той защити предложението на парламентарната му група за диференцирана ДДС ставка за хотелиерски и ресторантьорски услуги с аргумента, че тези сектори са най-засегнати от кризата, причинена от коронавируса. „Всички, които искаме да спасим българския туризъм и икономика, в която 11-12% от БВП се формира от този сектор, трябва да подкрепим тази мярка“, призова той.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

ПРОТЕСТ НА 23 МАЙ В СОФИЯ ПРОТИВ ББ!

В протеста на Мая Манолова в събота ще участват хора от над 20 града.Привърженици на Гражданската платформа Изправи се.БГ от над 20 града, както и от различни села, пристигат утре за протеста от 11 часа пред Министерския съвет. Преди пет дни председателят Мая Манолова обяви протест срещу управлението на кабинета Борисов-3. Протестът е съвместно с майките на деца с увреждания от Национална гражданска инициатива Системата ни убива, чиито палатки вчера бяха премахнати от пространството пред Министерския съвет. Очаква се Манолова да поздрави участниците в 11:15 ч. След нея ще говорят представители на Системата ни убива, представители на различни сектори и общности, както и на някои от клоновете на платформата от страната. На протеста Манолова ще обяви икономически мерки за бързо връщане на хората на работа и овладяване на безработицата. Протестът е обявен срещу липсата на ясна пътна карта на властта за справяне с епидемията от безработица и верижните фалити на малки и средни фирми.

22.05.2020 18:33:23

Адвокат Елена Гунчева

ГЕРБАВ ВИНОВЕН НЯМА, ОСТАВКИ НЕ ПОДАВАТ Мониторинг явно има. Името е променено, завъртяно, но фактът е, че ЕС на България вяра няма. Особено на правосъдната система. Това обаче изобщо не притеснява Барни Ръбъла, който в типичния си нагъл стил заяви, че оставка няма да подава. И си мисля какво ли трябва да се случи, за да подаде някой гербав оставка или пък да му повдигнат обвинение. Без съмнение – чудо. Оставки се подават само, когато Борисов трябва да се спаси еднолично. Тогава също като водач на шейна в степите, хвърля някой на вълците, за да може той да оцелее. Горанов явно проблем няма, въпреки, че лъсна по голи смс-и и стана ясна схемата, както и натиска. Това, че живее в дарен имот, му е най-малкият проблем. Наглостта и арогантността са направо недостижими. Барни Ръбъла и той- едно смислено предложение няма от Министерство на правосъдието, законодателството е завършен батак и потрес не само за юристите, но и за гражданите, заповеди и нормативни актове падат в съда, но Потресът на правото не намира никаква вина у себе си. ГМР пък докара успешно България до четвърта национална катастрофа. И в наглостта си твърди, че трябва да сме му благодарни и сме имали късмет с него. Не знам кое е по-голямо – нахалството им или некадърността им….. Явно сами няма да се махат. Свикнали са на трапезата. Свикнали са с безнаказаността. Свикнали са да крадат. Но, когато на гладния народ започнеш да му препоръчваш да яде пасти, обикновено се стига до хвърчене на глави!

22.05.2020 16:01:20

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.