• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Надежда Нейнски: Провал на това управление ще постави на карта развитието на България през последните 30 години

Надежда Нейнски: Провал на това управление ще постави на карта развитието на България през последните 30 години

/КРОСС/ Месец юли традиционно носи жеги, но нажежава и цените. Токът и парното вече са по-скъпи и новите цени ще се отразяват на джоба ни година напред. При електроенергията за бита скокът е средно с около 4,5%. За клиентите на топлофикациите регулаторът измени цените с части от процента. При парното и топлата вода обаче трябва да добавим и още 10% заради по-високия ДДС от днес.

Финансовото министерство пренаписа проектобюджета за годината - намали разходите и заложи повече приходи. Така дупката в бюджета влиза в изискванията на Брюксел от 3%, за да може да въведем еврото. Ангажимент, който правителството пое още при формирането си.

Компромисите, които новите управляващи трябва да направят и тежките решения, които трябва да вземат - обзорът на седмицата е през погледа на бившия министър на външните работи Надежда Нейнски.

Тя е категорична, че партиите в управлението трябва да изготвят и подпишат пътна карта, за да е ясно накъде върви общото управление и реално как ще стигне до крайните цели, които си поставят. Според нея те или заедно ще загубят, или заедно ще спечелят.

Провал на това управление ще постави на карта развитието на България през последните 30 години, категорична е Нейнски. „Ако не искаме да се вливат гласове във „Възраждане" или в БСП, това управляващо мнозинство трябва да бъде много ясно и категорично в реформите и да бъде в постоянен контакт да разяснява политиките си на хората, които го подкрепят", заяви Нейнски.

Управляващите трябва да се стремят да изградят критична маса доверие преди местните избори, за да може естествените сътресения на изборите да не се превърнат в голямо изпитание за коалицията, подчерта тя.

Според нея на този етап съдебна реформа все още няма. Тя е ключът към стартиране на решенията във вътрешен план.

Тя посочи, че конституционната реформа изисква време. Сегашният състав на ВСС е с изтекъл мандат и е компрометиран заради редица спорни решения. „За тази конституционна реформа се изисква много сериозен юридически капацитет, за да се направи на Конституцията. Стои въпросът за капацитета на това НС.

Буксуването на определени реформи - на съдебната реформа, създава у хората усещането, че има несправедливост и създава голям гняв. „Този гняв понякога е ирационален. И тогава се появява Костадин Костадинов, който ви казва „Това са враговете" или „Причините за вашите беди са това, че България е съюзник в НАТО и ЕС". Той просто посочва враговете и канализира гнева. Това е много опасно. Отговорът на това, което прави Костадинов, са бързи, категорични, ясни реформи", категорична бе Нейнски.

Всичко това по думите й става през финансиране от Русия.

Процесите в Русия и войната в Украйна показват голяма заплаха за националната сигурност на страната ни и тя трябва да бъде много адекватна точно в този момент, подчерта Нейнски. Като част от НАТО България има най-големите гаранции за националната си сигурност, допълни тя.

Според нея позицията на страната ни има много по-категорична позиция по въпроса за войната.

Тя изрази надежда, че до края на годината България ще достигне критичната маса доверие, за да може „Шенген" да стане факт. „Аз смятам, че това нещо ще случи в рамките на тази Комисия, пролетта-началото на лятото. Смятам, че по отношение на това има много солидно мнозинство и много категорична заявка в момента в този парламент и се надявам да стане факт", коментира още Надежда Нейнски.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

ТАЗИ И ТАКИВА КАТО ....ТАЗИ, НАПРАЕИХА ГЬОНСУРАТЛЪКА В ЕТАЛОН ЗА ПОЛИТИКА...!

03.07.2023 07:32:14

Анонимен

Вашето управление ни закопа и сега ни покриват с по-дебел пласт пръст, за да не можем да възкръснем. Ако има поне малко чувство за достойнство няма да има очи да се показва в публичното пространство.

02.07.2023 14:13:46

Анонимен

За каква развити естава дума през последните 30 години ма, овцо? Я пак да видим, да не сме пропуснали нещо. Обедняхме, деидустриализирахме се. В момента така нареченият български бизнес, с малки изключения е притежание на чужди фирми. Селското ни стапанство е ликвидирано до степен да не може да бъде възстановено. Зависими сме от вноса на почти всичко биз зърно, ама и то е скъпо. Обществото е поляризирано. Една след друга следват политически, парламентарни и институционални кризи. Общественият и икономически живот е подчинен на идеологеми и на порочна геополитическа ориентация, до степен изключваща понятието национален суверенитет. На пракитка сме въвлечени като участници във воененконфликт. Болни сме, бедни сме, а децата ни са функционално неграмотни, та и за прислуга за туристическия бизнес не стават, понеже повечето са и скарани с понятието труд. Да не порпуснах нещо? Как да наречем този, който на изброеното вика успех? Лъжец? Идиот? Манипулатор? Само продажните ни медии наричат такива хора лидери.

02.07.2023 13:31:18

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.