• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Румен Радев: Категорично съм против изпращане на въоръжение от Българската армия в Украйна

Румен Радев: Категорично съм против изпращане на въоръжение от Българската армия в Украйна

/КРОСС/ Президентът Румен Радев е в село Устина в област Пловдив по случай Деня на лозаря и св. Трифон Зарезан.

Пред журналисти той коментира актуални теми.

Радев заяви, че позицията му е ясна и категорично е против изпращане на въоръжение от резервите на Българската армия в зоната на военните действия.

"Още в първите часове България заяви твърда позиция и категорично осъжда агресията на Кремъл срещу суверенна държава. Продължавам да смятам, че този конфликт няма военно решение и може да бъде постигнат само с прекратяване на огъня и си диалог", посочи президентът.

Румен Радев допълни още:

"Що се отнася до някои призиви на бивши народни представители, нека да е ясно, че партиите на войната нека спечелят изборите, нека съставят правителство, нека да поемат отговорност за решението Българската армия да предаде оръжие на Украйна. Хора, които не разбират от военно дело, правят всичко възможно да ни въвлекат в процесите на ескалация, които те не могат да контролират. Виждаме, че войната вече зацикли във фаза на пълно взаимно изтощение и тя въвлича всички нас".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Както отдалече ни подхванаха със списъка Магнитски, може и предплатените самолети да не получим, заради корупционни практики.

14.02.2023 20:42:36

Анонимен

Американските подлоги ни оставиха без самолети. Президента беше избрал друг коректен производител. Сега искат да ни оставят и без ПВО. Будалкат за някакви гласувани от американците 200 милиона долара за обновяване на въоръжението, ако се помага на Украйна, но не се казва за кого са и схемата за отпускане. Едно е финансова помощ, а съвсем друго реално завършено превъоръжаване.

14.02.2023 19:54:01

Анонимен

Българската армия е най-слабо въоръжената по отношение не само на съседите, с изключение на РСМ, но и в НАТО. Лъже ли президента?

14.02.2023 14:00:21

Анонимен

Моята позиция е ясна и аз категорично съм против изпращане на въоръжение ОТ РЕЗЕРВИТЕ НА БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ в зоната на военните действия"... Това е казал президента.... CROSS защо лъже и заблуждава ??? Кому обслужвате Вие с манипулациите ????

14.02.2023 13:47:18

Анонимен

Президентът е истински български патриот, който е загрижен за своя народ и държава, а не като чуждите подлоги ПП, ДБ и др. Той се е клел и целувал българското знаме, за разлика от тези, които го нападат.

14.02.2023 13:02:58

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.