• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Д-р Мирослав Ненков: Маската под носа е като презерватив на тестисите - не върши работа

Д-р Мирослав Ненков: Маската под носа е като презерватив на тестисите - не върши работа

/КРОСС/ "Да носиш маска под носа е все едно да си поставиш презерватив на тестисите - никаква работа не върши. Тази практика е широко разпространена и не знам защо. Потенето на очилата, недостигът на въздух не са основание", заяви пред БНТ д-р Мирослав Ненков, бивш министър на здравеопазването.

Припомняме, че подобен начин на говорене чуваме и от доц.д-р Атанас Мангъров, който няколко пъти скандализира обществото с изказванията си. Преди няколко седмици той сравни разпространението на COVID-19 с половия акт и забременяването.

Изказването на д-р Ненков идва само ден след като премиерът Бойко Бориосов разпореди на сегашния здравен министър Кирил Ананиев да преразгледа заповедта за носенето на маски и даде примери с някои абсурди, които възникват заради недомислиците.

Предпазните маски са една от основните разделителни линии в мненията още от началото на епидемията. Необходимостта им и тяхната ефективност са повод за полемики дори в световен мащаб.

Д-р Ненков коментира зачестилите напоследък случаи на заразени медици в лечебните заведения. Припомняме, че вчера стана ясно, че сливенската болница затваря, заради осем диагностицирани с COVID-19 медици. Инфекциозното отделение в ямболското лечебно заведение също ще преустанови дейност за две седмици, след положителни проби на медицински лица.

По думите му здравната ни система се е справила доста добре с този стрес тест – епидемията, която е изненадала целия свят. Според него най-силното доказателство за това са числата – броят заболели, броят излекувани и броят починали у нас.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Подп. Николай Марков, ОР от НСО

Чувам хвалебствия на вожда на европейската партия гроб по всички видове телевизии, затова, че се е справил невероятно с кризата с коронавируса. Самият този хвалипръцко не спира да говори всякакви откровени лъжи. Само искам да съобщя и да се вземе предвид, че в България по време на тази уж пандемия се осъществи истински геноцид! От коронавирус, който не е идвал у нас както навсякъде по света, в България умряха 150 човека. А от липса на достъп до здравеопазване за два месеца умряха около 18 000 човека. И актът с който гражданите бяха напълно лишени от конституционно право на здравеопазване е с държавен печат. Другарю ББ, този краен резултат от некадърно държавно управление твоя лична гордост ли е? Същата май, като екзекуцията на Чакъра и на онези двама нещастника с отрязаните вече глави. Мафиотски политически пиар.

05.06.2020 21:37:27

Анонимен

Аз също съм на мнение, че продължаващото носене на маски е безпредметно!

05.06.2020 17:11:51

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.