• 22 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8003
  •  GBP / BGN 2.2891
  •  CHF / BGN 1.9788
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Красимир Ненов: Плановете за справедлив преход осигуряват основата за солидарност в енергийната трансформация

Красимир Ненов: Плановете за справедлив преход осигуряват основата за солидарност в енергийната трансформация

/КРОСС/ Териториалните планове за справедлив преход осигуряват основата, за да бъде достъпен за хората в засегнатите региони един важен инструмент за солидарност - Фондът за справедлив преход. Това коментира заместник-министърът на енергетиката Красимир Ненов пред участниците в 17-та годишната среща на бизнеса с правителството, организирана от в. „Капитал". Г-н Ненов припомни, че никъде в документите няма административни ограничения за работата на въглищните централи и мините.

Предизвикателство пред правителството е да се съхрани целостта на комплекса „Марица изток", така че уменията на хората и инфраструктурата да се използват най-пълноценно, стана ясно още от думите на зам.-министър Ненов. От тази гледна точка е започнала работа по разработването на план за управление на комплекса, който следва да идентифицира новата цялостна визия за развитието му, както и свързаната с това необходимост от създаване на качествени работни места.

Около 1 млрд. евро годишно са необходимите инвестиции за енергийна трансформация. Създаването на подходяща рамка, която да даде сигурност на инвеститорите, е ключово условие за успех на целия процес, каза още зам.-министър Ненов.

След внасянето на проектите на Териториални планове за справедлив преход в ЕК, българската страна очаква коментарите на комисията по тях. Процесът на преговори трябва да приключи до края на годината.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.