• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8167
  •  GBP / BGN 2.2794
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Никола Стоянов: През април за една нощ са изкарали разрешение за износ на оръжие към Румъния

Никола Стоянов: През април за една нощ са изкарали разрешение за износ на оръжие към Румъния

/КРОСС/ Най-накрая Корнелия Нинова призна, че е знаела, че просто се заобикаля забраната, наложена от НС за износ на оръжие към Украйна. Това каза служебният министър на икономиката пред bTV.

„Ако Народното събрание ви каже: недейте да продавате оръжие на Украйна и даже това се случва по ваша инициатива. И вие инициирате това да се случи, както е било по предложение на Корнелия Нинова (бивш министър на икономиката в кабинета „Петков“), а вие казвате, че през трети държави сте правили този износ, сигурно нещо не е наред“, подчерта Стоянов.

Той коментира, че има някои странни съвпадения.

„Не знам дали са във връзка с така коментираната информация в тази статия, но едно много интересно нещо е, че точно на 28 април, когато бившият премиер е в Украйна, у нас се случва нещо странно, нещо извън всички правила. А именно за една нощ се вади разрешително за износ към Румъния. Това се случва в разрез с всички правила на комисията и по личните указания, разбира се, на министъра на икономиката и по конкретно на началника на кабинета му - Калоян Методиев с натиск върху експерти“, обясни той.

Стоянов обясни, че има документи за това.

„Те са в комисията. Няма закононарушение, като се изключи начина, по който е издадено разрешителното и как са били проверени документите. Надявам се, че са били наред, но по принцип правилата са 5 дена преди вземане на решение всички документи се представят, за да може експертите от всички ведомства да се запознаят с тях и да ги проверят и тогава се издава разрешително на редовно заседание“, каза служебният министър на икономиката.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Когато се заобикалят законите и то основният си е чиста контрабанда. После ревем, че не ни приемат в Шенген.

23.01.2023 07:49:12

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.