• 15 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8056
  •  GBP / BGN 2.2785
  •  CHF / BGN 1.9957
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Ген. Атанасов: Не виждам основание да се връщат парите, дарени от служители на Nexo

Ген. Атанасов: Не виждам основание да се връщат парите, дарени от служители на Nexo

/КРОСС/ В случая с Nexo става въпрос за една прокурорско-герберска уйдурма. Тя е предизборна и всичко е замислено предварително. Колегите от "Да, България" трябва да решат дали да върнат парите от даренията от служители на Nexo, но към момента няма основания за това. Това мнение изрази в студиото на „Здравей, България" съпредседателят на "Демократична България" генерал Атанас Атанасов.

"Не съм наясно с детайлите и никога не съм обичал да се занимавам с пари. В нашата коалиция е регламентирано кой с какво отговаря. Но трябва да се даде политическа оценка на случващото се, защото тук въпросът не е в дарителите. И бих се възползвал от цветистия език на Бойко Борисов. В случая с Nexo става въпрос за една прокурорско-герберска уйдурма. Тя е предизборна и всичко е замислено предварително. В тази предизборна кампания няма да е само темата Nexo. Ще има и Gemcorp. Трябва да бъдем бити - заедно и поотделно, ако може. И ПП, и ДБ. Няколко пъти обсъждахме в парламентарната група след избухването на скандала - всичко е абсолютно чисто". така Атанасов коментира резултатите от вътрешната проверка на партията, касаеща списъка с дарители от Nexo, които бяха обявени публично.

Той подчерта, че въпросът с връщането на парите трябва да го решат колегите му от „Да, България". „Това е компромат, почиващ на обективни данни. Така се нарича цялата тази история. „Да,България" трябва да решат дали да върнат парите, защото те са насочени към тях. Но към момента не виждам такова основание. Това е и проблем на финансирането на политическата дейност в България", категоричен е той. И попита: "Как една политическа партия да проверява всичките си дарители? Политическата партия, която оглавявам, не е ДАНС".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Дарените пари са тези, които е трябвало да влязат в хазната, а са отишли за партийните търтей вместо за бедните. Нямате никакъв срам.

20.01.2023 23:08:06

Анонимен

Другарю Атанас,бъркай и връщай парите веднага ! Да не се разправяме по друг начин !

18.01.2023 15:28:14

Анонимен

Спокойно другари, никой няма да бъде осъден, всичко е буря в чаша вода и омаскаряване на когото трябва. Децата на ДС генерали и агенти не се пипат само ги използват когато трябва, а това, че тези генерали и агенти са били ортаци с Бацо Тулупа няма никакво значение нали....? Някой осъден за КТБ? Нямаааа, само Прасето прибра едни милиарди, но никой не го съди.....

18.01.2023 14:19:39

Анонимен

Ако някой от тях бъде обвинен и осъден за престъпна дейност – пак ли няма да се върнат парите?

18.01.2023 10:53:18

Анонимен

А бе, Гном, ти думата морал знаеш ли я? Понятието политическа нечистоплътност говори ли ти нещо. Криминалните елементи от НЕКСО сами ли ви дадоха пари или вие им ги поискахте. И не казвай, че не ги познавате защото контактите на партньорите ви от ПП с тях са били ежедневие, а се очертава и тезата, че са били използвани, разбира се, с тяхно съгласие и съдействие, за реализацията на мътни и далече от националния интерес, схеми. Вие сте пълни гнусари. Не че Бибитко не е.

18.01.2023 09:54:57

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.