• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

1/3 от закупените във Великобритания кучета в пандемията никога не са били на разходка

1/3 от закупените във Великобритания кучета в пандемията никога не са били на разходка

/КРОСС/ Над една трета от закупените от британците кучета по време на пандемията никога не са били извеждани в парка, пише в ."Метро".

По време на противоепидемичните мерки голям брой британци работят от домовете си. Това доведе до истински бум на продажбите на кучета, пише изданието. Но най-ново изследване, осъщестевно от компанията за кучешко здраве "Ич" показва, че новозакупените палета не са имали добър старт в живота. Над една трета от тях никога не са били извеждани на разходка в парка от своите стопани.

Анкетата проследила съдбата на шаровците, закупени от британците през последните 12 месеца.

Шейсет и две процента от тях не били напускали дома на господарите си. А две пети от каратинните новонастанени домашни любимци никога не са се срещали с друго куче. Четиридесет процента от новите стопани на шаровци съжалявали за направената от тях покупка. Повечето от тях не подозирали колко трудоемко се оказва отглеждането на куче. Една трета от анкетираните възнамеряват да се освободят от домашните си любимци и да ги дадат за осиновяване, когато пандемията премине.

Експерти припомнят, че за социализацията на едно куче са много важни първите 16 седмици от живота му. При липсата на нужните контакти с хора и себеподобни, след този период въпросните домашни любимци ще се нуждаят от специално внимание, за да не станат необщителни.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.