• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Николай Василев: Ако бяхме получили подкрепа, това щеше да е правителство с ДНК на бъдещето

Николай Василев: Ако бяхме получили подкрепа, това щеше да е правителство с ДНК на бъдещето

Николай Василев написал 68 страници икономически приоритети

/КРОСС/ Ако бяхме получили подкрепа, това щеше да бъде най-реформаторският и най-модерният кабинет в българския преход. И също така кабинетът, който щеше да работи с най-голяма скорост, непозната досега. Шяхме да предложим честно и професионално управление и това щеше да е правителство с ДНК на бъдещето.

Това заяви в началото на пресконференция на "Има такъв народ" Николай Василев, който по-рано беше предложен за премиер от Слави Трифонов в едно бъдещо правителство на ИТН.

Вчера лидерът на ИТН Слави Трифонов оттегли кандидатурата на Николай Василев за поста министър-председател в проектокабинета. В в личния си профил във Фейсбук той съобщи, че в скоро време ще предложи ревизиран негов състав.

През последните три дни не само към мен, но и към другите кандидати за министри се насочиха доста цунамита, но те се неутрализираха взаимно и показаха, че съм равноотдалечен от всички. Една от критиките към мен през тази седмица е, че не съм ново лице. Това е вярно, ако кандидатът за премиер беше съвсем нов, щеше да има друга критика, че той няма управленски или административен опит. Една от другите основни критики е, че съм бил от НДСК. Това нито го отричам, нито ме обижда, напротив не се разграничавам от това си минало, а по-скоро се гордея, че съм бил част от поколението държавници, което вкара България в НАТО и ЕС.

Ще споделя някои от основните ценности и приоритети, които бях готов да отстоявам като евентуален премиер, Това са ценностите на всички десни партии в България, на чиято подкрепа се надявах. Например- западна ориентация на страната, върховенство на закона, а не закон за човека на върха, свобода за медиите, свобода за бизнеса. През последните седмици разработих документ, който засега е от 68 страници, след дълъг размисъл реших да не го публикувам целия, той се нарича "Модернизирай България" и това са икономически приоритети, каза още Василев.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Люк

Скоро, ама много скоро, напълно ще се осерете!

16.07.2021 18:45:40

Генетик

Няма как с изродена царска ДНК да отидеш в бъдещето.... Най-много да се върнеш в кафенетата, където някога е бил избран по погрешка сакскобургготския хирец Фердинанд...

16.07.2021 17:18:47

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.