• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 5°C

Деян Николов, ПП "Възраждане": Комисията за защита на личните данни проверява подписите за референдума

Деян Николов, ПП "Възраждане": Комисията за защита на личните данни проверява подписите за референдума
Според него таван на надценката ще доведе до фалити, а решение е прозрачност на цените

/КРОСС/ До миналата сряда са били събрани 437 000 подписа за провеждане на референдум за запазване на българския лев. До крайния срок 10 април ще бъдат събрани 500 000, като вероятно ще има 5-10% невалидни подписи. Комисията за защита на личните данни в момента извършва проверка на събраните подписи по сигнал, че част от упълномощените от нас хора нямат право да обработват лични данни. Всички са минали през инструктаж и всичко е законно. Това каза за "Твоят ден" Деян Николов от "Възраждане".

По думите му така ще може да се помогне на най-нуждаещите се и да се задържи дефицита в рамките на 3%. "Трябва да харчим колкото имаме и почти да нямаме дефицит, но при криза трябва да помагаме на уязвимите чрез балансиран бюджет и минимален дефицит. Облагането на свръхпечалбите е прекалена намеса на държавата в бизнеса. Таван на надценката е директен удар към малкия бизнес и фалит за кварталните магазинчета, които няма да могат да плащат разходите си. Решението е прозрачност на цените, потребителите трябва да изберат според доставната цена и надценката, които да са написани на етикета", коментира Николов.

Според него ДДС за храните трябва да бъде намалено или да остане много ниско. "Инфлацията вече се задържа в по-нормални рамки. Ще спрат да се покачват цените на храните най-вероятно. Докладът на МФ създаде паника. Състоянието на страната не е толкова лошо, но ако раздуем бюджетната част, има опасност да тръгнем по гръцкия сценарий. Ако в бюджета заложим 6 или 7% дефицит, на практика това са първи стъпки на гръцки сценарий, който ще се развие в рамките на пет години. Социалните плащания, доходите и пенсиите трябва да се случат. Въпросът е откъде ще дойдат парите - не от допълнителни кредити, а от оптимизация на разходите на бюджета - чрез забавяне на капиталови разходи", посочи той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.