• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Деян Николов: В СОС има предимно търговци на власт, които са там заради икономически интереси

Деян Николов: В СОС има предимно търговци на власт, които са там заради икономически интереси

/КРОСС/ Най-големият проблем в СОС е, че това, което наблюдаваме в последните 18 години, ще продължи, защото ГЕРБ в момента направиха сглобка в сглобката. В СОС има предимно търговци на власт, които са там заради икономически интереси. Политиката и добруването на софиянци е много, много назад. Това каза общинският съветник от „Възраждане" Деян Николов в предаването „Говори сега" по БНТ.

Към представителите на партията също е имало предложения за безпринципни решения „срещу власт, позиции и колко пари могат да се изкарат в рамките на един мандат", каза той. „Мълвата е, че за един мандат един председател на СОС може да изкара десетки милиони. Предполагам, че за председатели на комисии и за членове на общинския съвет тарифите са по-надолу. Повечето хора са заинтересовани", обясни Деян Николов.

Една от мисиите на представителите на „Възраждане" ще бъде да изсветлява възможно най-много от подобни корупционни практики. „Ние сме единствената опозиция в СОС в момента, макар и само трима."

В петък представители на „Възраждане" са имали среща с министъра на вътрешните работи и той е потвърдил, че на летище „София" почти всеки ден пристигат самолети с мигранти от Западна Европа и че това е редовна практика, от 1 до 5 души. „Притеснителното е, че той каза, че българската държава няма комуникация със западните държави и ние не знаем колко пристигат и колко се връщат, било то по Дъблинското споразумение или по реадмисия. Чак тук на паспортен контрол те разбират, че този човек е със статус на мигрант или бежанец и че трябва да се случва определено нещо с него. Много е притеснително това, че ние не знаем какво се случва. принципно утре може да се окаже, че някоя държава в ЕС може да реши да върне 150 мигранти и ние трябва да ги приемем", заяви Николов.

Той изрази увереност, че няма да се стигне до предсрочни избори, тъй като Американското посолство няма да позволи това. „Предполагам, че трите политически сили в некоалициията се удрят една друга преди датата на ротация. Ако има нови парламентарни избори, смятам, че това ще бъде добре за държавата като цяло, защото от последните избори досега се случиха доста неща. Тази стабилност, която е рекламирана така в общественото пространство, аз не я виждам като стабилност", коментира Деян Николов.

Присъствието на представители на „Възраждане" на форума на управляващата партия в Руската федерация „Единна Русия" миналата седмица той обясни като опит за изграждане на разрушените мостове между двете страни. „България няма интерес да е във враждебни отношения с една от великите сили. Ако направим крачка назад от целия геополитически сблъсък и ако спрем силно да се подмазваме на нашите евроатлантически западни партньори, за България като държава е по-добре да има някакви нормални отношения с Русия. Тази наша стъпка е крачка в правилната посока", обясни Деян Николов.

БНТ, „Говори сега"

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.