• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Деян Николов: Когато Зеленски дойде, сякаш бяха подготвени решения, които да бъдат взети на момента

Деян Николов: Когато Зеленски дойде, сякаш бяха подготвени  решения, които да бъдат взети на момента

/КРОСС/ В понеделник НС трябва да качи под някаква форма решението, което сме взели в зала. Ако се качи проектът на решение с това гласуване, означава, че сме гласували против предложението на правна комисия за отхвърляне на референдума за запазване на българския лев и такъв трябва да се проведе. Това каза Деян Николов от „Възраждане" в предаването „Говори сега" по БНТ.

По думите му Конституционният съд трябва да се произнесе по казуса, тъй като гласуването може да се окаже невалидно, защото не е спазена процедурата. Ще изчакат обаче какво ще бъде качено на сайта на парламента, допълни Деян Николов. „Виждате в каква абсурдна ситуация сме. Моите уважения към г-н Стою Стоев, но смятам, че стана много голямо объркване в правна комисия с този проект, който дадоха. Много е странна ситуацията, в момента никой не знае, включително и ние", заяви Николов.

Той коментира, че срещата на българските политици с Володимир Зеленски е трябвало да бъде проведена в парламента. „Имаше едно много силно притеснение какво ще направим ние, ако той дойде в парламента. Нашите противници са българските политици. Зеленски има кого да го съди, има си неговия народ, неговата държава. На нас не ни харесва, че когато той дойде тук, сякаш бяха подготвени редица решения, които да бъдат взети инцидентно, на момента, без никаква подготовка", обясни депутатът от „Възраждане".

Едното от тези решения е било за изпразване на военновременните запаси по складовете. „Излязоха с някакъв аргумент, че те са много остарели, но притеснителното е, че това се случва в рамките на няколко часа, без анализ, без да влезе в зала", посочи Николов.

Второто решение е било това за продажбата на реакторите. Според него оборудването за АЕЦ „Белене" не трябва да бъде продавано на Украйна. „Цените са много по-различни, сега ще продадем 2 реактора на безценица на фона на това, което представлява пазарът към днешна дата. Нямаме алтернативна стратегия как ще развиваме енергийния сектор в следващите години", обясни Деян Николов.

Само ден след визитата са създадени работни групи за преговори с украинската страна и продажбата на реакторите, отбеляза той. Това по думите му означава, че е имало предварителна подготовка.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.