• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Александър Николов: Темата с природния газ е политическа

Александър Николов: Темата с природния газ е политическа

/КРОСС/ В предаването „Лице в лице" по бТВ Александър Николов, каза че доколкото беше обявено, септември месец е подсигурен. „Доколкото става въпрос за конкретната оферта, има възможност балансиране на следващите месеци по нормален начин. Темата с природния газ е политическа тема основно като резултат от войната."

Офертата в комбинация с количествата от Азербайджан и в комбинация с потенциално вкарване на гръцката връзка, даваше една добра основа, заяви Николов. „В пълното си право е служебният кабинет е да прави това, което смята за най-разумно. Ние се опитахме да оставим достатъчно опции и достатъчно начини за решение. В крайна сметка темата е политическа. Има нещо, което е много важно - от 26 април след действията на "Газпром" спярмо България много бързо известихме ситуацията за ЕС и Полша. Когато има наложени санкции към Европа, ако Европа не спази обещанията си, тя поставя конкретни държави в неизгодна позиция. Запазването на позицията на България от 26 април нататък, след като стана ясно, че Европа ще държи едното си око леко затворено, за да може определени държави да внасят руски газ, може да се тълкува като леко спорна. Но дали "Газпром" е партньор, на който може да се разчита или е политически инструмент - на това трябва да си отговорим".

Колкото повече доставчици имаш, толкова по-добре, категоричен е Николов. „Трудно се води разговор в такава ситуация с Газпром експорт, но дори от чисто търговска гледна точка е хубаво да имаш тази карта на масата, за да постигаш по-добри резултати за държавата".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.