• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Валентин Николов: Цената на електрическата енергия трябва да си остане пазарна

Валентин Николов: Цената на електрическата енергия трябва да си остане пазарна

/КРОСС/ Мораториумът е неприятен факт, защото каквото и да се направи, потребителят плаща накрая. Това каза за БНР Валентин Николов, председател на националния комитет на България в Световния енергиен съвет за България и бивш изпълнителен директор на Българския енергиен холдинг.

„Сега са само пожелания. Имам чувството, че властта още не може да разбере, че е управляваща, че е в предизборна кампания и пожелава, анализира. Много добре звучи, но нещата искат действия. Никой да не си прави илюзията, че ще му плати някой отвънка – някоя друга държава, някоя фирма или който е да е. Винаги потребителят плаща накрая всичките глупости, които могат да бъдат натворени, докато се случи това. В момента потребителят не може да усети цената на това, което е направено в Народното събрание, но то цъка като бомба. Рано или късно ще го плати. В Плана за възстановяване е записано, че през настоящата 2022 година пазарът на електроенергия ще бъде либерализиран изцяло. Тогава вече ще бъде съвсем различно ценообразуването, но ще бъде пазарно“, допълни още Валентин Николов.

Според Николов Европейската комисия внимателно наблюдава мораториума, „забавя, но не забравя“ и рано или късно ще усетим последващи действия, които ще ни напомнят за този мораториум.

„Цената на електрическата енергия трябва да си остане пазарна. Цената и на потребителите трябва да е що-годе пазарна. Правителството би трябвало вече да е дало метода, по който да компенсира потребителите, а не да задържа цената Досега са само обещания и не се знае колко ще бъде компенсацията. Говори се нещо, но нищо не е ясно и не е разписано“, каза Николов.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.