• 11 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 7°C

Александър Николов не отрече, че България е купувала руски газ след спирането на доставките, но на изгодна цена

Александър Николов не отрече, че България е купувала руски газ след спирането на доставките, но на изгодна цена

/КРОСС/  В предаването „Още от деня“ по БНТ Александър Николов, каза че сектор енергетика има две много важни специфики – едната е, че ефектът от сектора се усеща върху цялата държава. „Втората е, че когато слагат дефиниции позитивни или негативни, те трябва да бъдат подплатени с данни. Данните в сектора са много ясни. Ясни са финансовите данни, данните за БВП, ясни са допълнителните приходи в държавния бюджет. Т.е. ако не бяха трагични квалификациите, щяха да са много комични“.

Трагедията на това, което се случва е, че секторът има доста дълъг във времето, двумесечно безхаберие сега, ще доведе до тежки последствия, заяви Николов.

Не бива да се забравя кой и кога отказа азерския газ, кога се върнаха тези количества, категоричен е Николов. „Когато искате да проверявате зависимости, проверявате откъде накъде вървят парите. Над 90% от външните плащания 2010-2020 г. са посока североизток“.

Когато един министър излиза и казва – вводени са преговори, но не са водени и т.н., аз казах в една национална медия какво предвиждат и то се случва: Спира Газпром доставките за България и когато това се случва означава, че на този бизнес трябва за много кратък период трябва да се намерят заместители, допълни Николов. „Аз не мога да нося отговорност за това какво е правил целият кабинет. Газпромекспорт е третирано като всяко едно друго предприятие. Няма нито едно нарушение от българска страна. Булгаргаз е в изключително силна позиция при евентуален арбитраж“.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Има една народна поговорка „Хем сърби, хем боли”.

24.08.2022 07:40:37

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.