• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Японски университет връчи първата диплома за нинджа

Японски университет връчи първата диплома за нинджа

/КРОСС/ В Япония връчиха първата университетска диплома за нинджа. В продължение на две години Геничи Мицухаши усъвършенства и изучава бойни изкуства и традиции, свързани с нинджите, информира АФП.

45-годишният завърши магистърската програма в Mie University в Централна Япония, където се смята, че е домът на нинджите.

Освен проучване на исторически документи, Мицухаши коментира пред осведомителната агенция, че е взел присърце практическия аспект да бъдеш нинджа.

"Прочетох, че нинджите са работили като фермери сутрин, а следобед са тренирали бойни изкуства", разказа той. Геничи Мицухаши отглеждал зеленчуци, работил върху техники от бойното изкуство и проучвал документите за историята на нинджите.

"С тази комбинация си помислих, че мога да уча за истинската нинджа", подчерта той и добави, че нинджите също са имали много умения за оцеляване.

Мицухаши, който също изучава кунг фу и японското изкуство Shorinji Kempo, преподава нинджи умения и управлява хан, докато пише дисертация.

През 2017 г. Mie University откри първия изследователски център в света, посветен на нинджата. Година по-късно откри програма за обучение. Намира се в Ига, на около 350 километра югозападно от Токио.

За да влязат в програмата, студентите трябва да вземат тест по японска история и тест за четене на исторически документи за нинджите. Около трима студенти се записват всяка година. Курсът е за изучаване на нинджите, а не да стават нинджи, отбелязват от университета.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Нинджа е наемен убиец и шпионин. Та за какво точно са връчили дипломата тези изпушили японци?

26.06.2020 19:08:48

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.