• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Автомат пуска храна за кучета и котки срещу пластмасови бутилки

Автомат пуска храна за кучета и котки срещу пластмасови бутилки

/КРОСС/ В София поставиха "кучемат", който пуска храна срещу пластмасова бутилка. Много хора го посрещнаха с одобрение, но имаше и такива, които се страхуват, че около храната ще се събират агресивни кучета. Човекът, който го е поставил - Михаил Нинов, иска той да остане постоянно на мястото, където се намира.

Отношението към животните личи от малките неща. В случая пускаш пластмасова бутилка или алуминиево кенче, а в замяна кучематът пуска храна за животните. Има и място за вода.

"Трябва да живеем в някаква хармония. Все пак тези животинки са тук и трябва да се грижим и за тях. Не можем да останем само хората - да махнем дърветата, да махнем и птиците, за да ни е по-спокойно. Приятелите ми знаят, че имам афинитет към животните. Дори съм спасявал бездомни кучета в офиса", казва Михаил Нинов.

Машината за храна срещу рециклиране, която Нинов постави в кв. "Иван Вазов", се превърна в хит в социалните мрежи. Видеото с нея беше гледано от десетки хиляди потребители, а за 10 дена в кучемата бяха рециклиране над 250 бутилки.

"Оттук нататък пластмасовите ще се дават на фирми, които са за рециклиране на пластмаса, а пък алуминиевите кенчета сме решили да ги събираме и да ги даваме на фондация "Капачки за бъдеще", които започват такава кампания за събиране на кенчета. Ние това не сме го коментирали с тях. Просто сме го решили", каза Нинов.

Но не всички възприеха идеята еднозначно. Опасения от събиране на агресивни бездомни кучета станаха повод за вандалски прояви.

"Основно нападението над кучемата беше за това, че има бездомни кучета. Реално в този район няма, но има много котки", каза Нинов.

Дали кучематът ще остане, трябва да решат експертите в районното кметство.

Кметът на район "Триадица" също подкрепя идеята. Интерес да участват в нея за проявили и други фирми и институции.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.